dimarts, d’abril 27, 2010

stardate: post-sant jordi


divendres passat vaig haver de treballar. normalment procuro lliurar-me de feina per sant jordi. i així puc anar a passejar i remenar llibres de bon matí, quan encara les aglomeracions no són tan importants. però aquest any per raons imprevistes va ser impossible.

sort que ja havia fet la compra dels llibres que volia regalar. de fet la meva intenció era poder sortir a passejar amb tranquil·litat, sense haver de comprar res. i al final no va poder ser.

vaig sortir al vespre, intentant evitar les aglomeracions, just per comprar un parell de roses.

el llibre que em volia autoregalar em va costar de decidir i per això per sant jordi encara no el tenia. seguint els vostres consells no vaig intentar comprar-lo aquell dia.

però ara ja el tinc. estic a mig llegir. i trobo que ha estat un gran encert. és ‘homes’ de l’isabel-clara simó. és molt divertit. em té enganxada des de la primera línea, encara que no em durarà gaire perquè és curtet.

de fet aquesta autora em va tenir enganxada durant una bona temporada. quan la vaig descobrir vaig estar engolint llibres seus un darrere l’altre. vaig començar amb ‘adéu-suau’ i vaig anar resseguint totes les seves obres fins que vaig arribar a ‘la salvatge.’ segons els entesos és una de les seves millors obres. va ser la primera que no em va agradar. la vaig trobar massa passada de voltes.

quan va sortir ‘el caníbal’ em va semblar que m’agradaria tan poc com ‘la salvatge’ i vaig decidir no llegir-la. li havia agafat una mica de mania a l’autora. o potser un empatx de la seva obra.

ara amb ‘homes’ he comprovat que ja m’he refet de l’empatx. i me n’alegro molt de poder tornar a gaudir de les seves històries.


10 comentaris:

òscar ha dit...

Isabel Clara-Simó és una de les clàssiques de Sant Jordi. I, normalment, per la diada o quan sigui, no sol decebre.

Carquinyol ha dit...

jo aquest any per sort si que me'l vaig poder agafar de festa. Segur que l'any vinent ho podràs fer !

Filadora ha dit...

Jo també he llegit "Homes", ara vull atacar amb "Dones"!

kika ha dit...

òscar, de moment ha estat la meva alegria de la diada, encara que hagi estat post-diada!

Carquinyol, tan de bó! no m'agraden aquests imprevistos en dates tan senyalades!

Filadora, t'agradarà, segur! encara que és bastant diferent.

Lluís Bosch ha dit...

Goso demanar-te una cosa: que quan acabis el teu llibre ens el comentis. Sento emocions diverses amb la teva autora, que la vaig sofrir de professora de filosofia al BUP (o al COU?).

Elfreelang ha dit...

Jo l'he regalat Homes! a mi em passa..de vegades m'agafa per un determinat autor/ra i després d'uns quants llibres em cal agafar distància

Striper ha dit...

Avui no tinc temps de res mes passo a saludar-te bon dia!!!

kika ha dit...

Lluís, qui honor sofrir-la de profe! :-) faré el que pugui per complaure't :-)

Elvira, uff, que bé, així no sóc sola! :-D

Striper, que tinguis un bon da tu també! :-)

sànset i utnoa ha dit...

ben fet.

A mi em va passar una cosa semblant amb N. Gordon. Però em vaig recuperar. Per sort!

Que gaudeixis del teu llibre.

*Sànset*

Ferran Porta ha dit...

Tinc aquests Homes a la lleixa del pis català, i encara no he trobat el moment. La Simó m'agrada... com a articulista; m'hauré de posar amb els seus Homes, a veure què tal.