divendres, de març 05, 2010

stardate: all good things …


això era el títol de l’últim episodi de star trek: the next generation. representa la primera part d’un proverbi que diu ‘all good things must come to an end.’ al meu poble diuen ‘tot lo bo s’acaba.’

amb això pensava ahir al vespre durant el que per uns moments semblava la última reunió de molins decideix. a més a més de valorar tot el procés passat, s’havia de parlar del futur. la plataforma molins decideix es va crear amb l’objectiu d’organitzar la consulta. un cop feta la consulta l’opció natural és que desaparegui.

i jo, mentre escoltava, m’entretenia a mirar les cares de tota la gent que hi havia al voltant de la taula. no en coneixia cap fa uns mesos. ara ja els conec a tots. alguns més que altres. totes les seves cares em son molt familiars ara. els conec a tots pel nom. amb tots ells he rigut, hem fet bromes, hem fet plans. i ara ja està? uf!

aquest sentiment que anava per dins devia ser generalitzat perquè quan van demanar qui podia anar a treure cartells, tots vam aixecar la mà. feia dies que no es veia tanta unanimitat. es clar que feia dies tots anàvem molt enfeinats i ara a tots se’ns havia acabat la feina.

però el més important que vam decidir és que aquest objectiu que teníem no es feina d’un dia. no n’hi ha prou en fer una consulta i esperar a veure que passa. la plataforma s’ha de mantenir viva per poder actuar quan calgui. de moment, mentre hi hagi consultes a altres pobles, per oferir col·laboració.

quan s’acabin es consultes en tornarem a parlar. l’objectiu serà el d’aconseguir un consens general pel dret a l’autodeterminació. i per això s’haurà d’intentar convèncer a tots els que encara no estan convençuts. del dret!

avui tinc una altra raó per recordar aquest últim episodi de star trek: the next generation. quan el van fer per primera vegada a la tele, un amic va organitzar una trobada de trekkies a casa seva per a veure’l. va ser molt emocionant. tot eren nervis i expectació, i quan va acabar vam tenir gran discusions i debats.

precisament avui veuré aquest amic, després de més de deu anys sense veure’ns. no cal dir que em fa molta il·lusió. i també em fa venir nostàlgia pels anys en que ens vam conèixer. uns anys en que cada setmana feien un nou episodi d’star trek: the next generation a la tele. i és que: all good things ...

------------------------------------------------

fa un any parlava sobre els exàmens de català.


11 comentaris:

Clidice ha dit...

descrius una sensació agredolça, però és com ha de ser. Si te'n vas a casa amb la impressió que heu fet el que calia i que ho heu fet bé, això és el millor de tot. Podràs dir: "jo hi vaig ser" :)

MARTELL DE REUS ha dit...

Aquesta sensació de tristor després d'acabar un període de temps compartit amb altra gent la vaig tenir en acabar COU a l'Institut. Més endavant en acabar altres estudis i feines no he tingut gaire sensació de buidor en deixar-les, més aviat al contrari...
Serà que els anys em van endurint?

Carquinyol ha dit...

molt bona aquesta de TNG, encara que en aquest cas jo aplicaria més aviat aquella altra de "el show ha de continuar" !!

:)

Striper ha dit...

Potser com diuen no se acaba continua el Show.

marta ha dit...

Et felicito per l'experiència. Està clar que has fet una cosa útil i que n'has gaudit moltíssim. Els lligams fets duraran en el temps

assumpta ha dit...

La primera paraula que m'ha vingut al cap en llegir-te, és frontera...

L'espai l'última frontera...

El treball ben fet (com és el cas de la feina feta per a la consulta) no te fronteres...

Es treballa per poder obrir la nostra frontera cap al món sencer des d'aquest nostre país petit

Quan hi ha germanor, quan es fa pinya, quan ens mouens uns ideals, dona gust de treballar i trobar-se amb aquesta gent. Segur que hi trobareu alternatives per anar-vos tornant a veure.

Com ha anat la trobada amb el teu amic? La vida és plena de "causalitats".

Bona setmana!

kika ha dit...

Clidice, i a més espero que aviat tinguem raons per a tornar-hi :)

Martell, segur! i més val així!

Carquinyol, a veure si tens raó! :-)

Striper, que continui, que continui :-)

marta, i a veure si porten a bon port :-)

assumpta, mentre no arribem a l'última frontera hi haurà raons per anar fent ...
si t'hi fixes be, si que en vas trobant de casualitats :-)
la visita va anar bé, molts records d'altres temps, que des d'aquí avui es veuen tan diferents :-)

Pilar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pilar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pilar ha dit...

El que et deia, abans que s'esborrés és que viuràs noves experiències i coneixeràs altres persones que et daran sentir bé.
Hi ha moltes coses a fer!

kika ha dit...

Pilar, segur! res no acaba aquí. vull pensar que tot comença! :-)