diumenge, de desembre 13, 2009

stardate: cardassians

aquestes últimes setmanes m’he trobat més d’un cop en mig d’una conversa on els punts de vista es dividien entre: fer broma dels referendums per la independència i resaltar que com que no eren oficials no servien per res.

cada vegada he decidit prendre la iniciativa d’entrar activament a la conversa. ja sé que en mig de cardassians no serveix de gaire. aquest pensament sovint m’atura a l’hora de decidir si fer saber la meva opinió o callar i deixar fer. però en aquest cas no m’ho penso gens.

per què serveix un referendum on només aniran a votar els que volen la independència? per què serveix un referendum del que ja se saben els resultats? per què serveix un referendum que no es reconeix com a legal?

en primer lloc hauria de servir per fer adonar a tothom que la llei que prohibeix els referendums és totalment antidemocràctica. la funció principal de la democràcia és la de garantir que es portin a terme les polítiques que satisfan a la societat. per això és necessari que els politics que han de decidir les políques sàpiquen què vol la societat. i per això precisament existeixen els referendums. prohibir referendums, com prohibir la participació a les eleccions, tant a votants com a partits, són pràctiques clarament antidemocràtiques.

i com que els polítics que ens representen sembla que això no ho entenen, o no ho volen entendre, o directament no tenen cap vergonya en manipular-nos, aquesta onada de referendums em sembla una bona manera de fer-los-hi saber. perquè són importants aquests referendums sobre la independència? doncs sobretot perquè estan prohibits!

a mi em sembla tan obvi que m’estranya moltíssim que gent que es considera i és considerada democràtica i educada no ho entengui. potser jo ho veig tan clar que no ho sé explicar bé. de fet estic tan convençuda d’aquest discurs que el puc fer sense alternar-me encara que em portin la contrària.

ara sé que no he convençut a cap dels participants de les converses on els punts de vista es dividien entre: fer broma dels referendums per la independència i resaltar que com que no eren oficials no servien per res. i per les seves reaccions, també sé que em consideren una extremista radical.


_____________________

Nota 1: gràcies al Carquinyol per haver-me fet veure el lligam amb els cardassians. així puc fer servir cada raça per a un col·lectiu determinat.

Nota 2: aquí hi ha les noticies sobre el referendum. jo podré votar el 28 de febrer!

Nota 3: fa un any explicava les meves primeres experiències amb l’ave.



19 comentaris:

assumpta ha dit...

És un acte cívic de democràcia, obert a tothom.
Als que volem la independència i als que no, per a que cada postura pugui expresar-se.

Em fa molta malícia la gent que es queixa sempre dient que en aquest país no es fa res i avui, no aniran a dir-hi la seva, sigui quina sigui la seva postura.

Crec que és exemplar que davant el pasotisme dels partits polítics (en gairebé tots els àmbits), la societat civil sigui capaç d'engegar una proposta com aquesta.
On s'han mobil·litzat cents de persones amb hores de feina, reunions, coordinacions etc. tot de forma voluntària i no retribuïda.

No serà vinculant, però és un acte democràtic i és un primer pas!!!

Un llarg camí sempre comença amb un primer pas, ni que sigui petit.

Jo, que sí puc, avui aniré a votar i m'agradaria pensar que la gent que disposa també d'aquesta opció la faci servir.

Anònim ha dit...

En aquesta consulta hi ha tres opcions: votar sí, no o en blanc. Els que no desitgen un Estat propi avui tenen una oportunitat única per a fer-se sentir. No hi ha excuses per a no votar. Els que diuen que només estan fets pels que votem que sí són els mateixos que no han entès encara el significat de la paraula "democràcia". I només cal veure el desplegament de mitjans per a comprovar que són molt importants i de gran transcendència.

PS ha dit...

Els darrers dies m´he quedat sorpresa de la gent que m´ha dit que volia votar i en quin sentit, espero que el fred no els dissuadeixi.
Si no és vinculant almenys que serveixi per què se n´assabentin que no ens conformem en callar i baixar el cap, els klingons i companyia.
Jo hi aniré havent dinat.

Clidice ha dit...

Estimada Kika no t'hi esforcis, pensa que els mateixos que fan escarni d'aquestes coses es queixen de la desafecció, dels mals polítics i, quan poden, estafen a Hisenda. Tu a la teva :)

Striper ha dit...

Serveix per que es sapuige que existim com a pàis i nació i que no ens poden posar de genolls.

Ferran Porta ha dit...

Com diu la Clídice, nosaltres a la nostra. La El teu punt de vista, Kika, és racional, és democràtic, és... de calaix! Els trolls de l'altra banda no ho acceptaran mai públicament, perquè a un troll no li agrada mostrar les seves febleses al públic; però nosaltres, i tant, nosaltres hem d'anar a la nostra.

Ah, un segon motiu per celebrar aquestes consultes no vincultants és... que hi ha mitjans internacionals que en parlen. N'hi ha que fins i tot envien corresponsals a cobrir-los! Això és importantíssim: sortir, que ens coneguin, que sàpiguen què demanem...

Joana ha dit...

Com diu en Ferran, crec que el més important, és que la premsa internacional s'en farà ressò, si és o no vinculant tant fa, de moment ens hem fet sentir fluixet, ja apujarem el volum. A mi de moment, em toca veure-ho i esperar a que es faci a Barcelona, que no recordo quin dia es fa.

Òscar Roig i Carrera ha dit...

Completament d'acord amb tu.
Salutacions d'un trekkie!

Agnès ha dit...

Aviu he tingut un somni polític, el contrari d'un somni eròtic, però també ha estat molt bo:

En dos mesos quasi tots els pobles de catalunya feien recompte de la participació de vots per aquest referèndum, i la participació era del 80% i guanyava el "si" en un 85%.,
...arribaven les eleccions generals d'Espanya i Catalunya i la participació era del 15%.

Però pel que expliques...hi ha molts klingons que impediran fotre aquesta bufetada als polítics.

Jordi ha dit...

prohibir els referèndums és prohibir la llibertat d'expressió d'un poble. No deixar-lo parlar. No voler saber la seva opinió. Està totalment en contra de la democràcia! Visca les extremistes radicals com tu!

kika ha dit...

assumpta, jo també estic convençuda de tot això que dius, però davant de segons qui em semblava que no valia la pena discutir tots els punts. de fet vaig descobrir que no valia la pena ni discutir-ne un que em semblava fonamental.
jo espero poder anar a votar el 28 de febrer!

Albert, hi ha gent que no vol entendre res de res... és inútil esforçar-s'hi.

Pais secret, i espero que n'hi hagin molt com tu! :-)

Clidice, fa ràbia però sí, és clar que no cal esforçar-s'hi.

Striper, que serveix no en tinc cap dubte... tot el que està passant serveix i molt. que se n'adonim que som aquí i què volem!

Ferran, n'hi ha molts de motius i moltes raons... és fantàstic que se n'enteri tothom.

Joana, a les llistes de municipis que surten a la pàgina web de la plataforma, barcelona no el veig... encara no hi surt...

Òscar, ens som molts :-)

Agnès, hi ha massa kinglons en tot arreu... però ara acabo de veure que fins i tot els del pp reconeixen que això tindrà un efecte. anem bé! :-)

Jordi, però si és tan calr perquè costa tant d'entedre??? ai!

MARTELL DE REUS ha dit...

raonar amb els klingons? enhorabona pel teu optimisme!

miquel ha dit...

Ara em poso legalista i recordo que quan parlem de democràcia ens referim a un sistema de govern en què els subdits d'un determinat territori trien els seus representants perquè actuïn segons la voluntat dels electors. Podria acabar aquí, però vull afegir que tinc la sensació que sovint representants i representats tenen interesso i idees diferents, i em sembla que és aquí on tu i jo, i molts altres convergim.

Afegeixo tres consideracions:
1. Si estic ben informat, em sorprèn la baixa participació en els referèndums.
2. Sigui com sigui, els polítics -els nostres representants- han de començar a moure fitxa.
3. El que ja saps: vull JA, d'uns o dels altres, un full de ruta, no sigui cosa que a mi, que sóc gran, el desenllaç m'agafi a la tomba.

Carquinyol ha dit...

Riure't o treure'n importància són sovint dos tipus de respostes automàtiques enfront d'allò que, en el fons, et preocupa. Així que no els hi fotis massa cas...

Tot i així, el que si que t'haig de dir és que no estic gaire d'acord amb això dels klingons... d'acord que no són democràtics (viuen en un Imperi sense emperador fins fa quatre dies), intorel·lables i tot el que vulguis, però almenys les seves lleis les respeten, tan si els hi són favorables com sinó, i sempre et venen de cara, això sí,

Els comportaments que denuncies jo penso que són més propis de Cardassians o Romulans...

kika ha dit...

Martell, sobre alguns temes ja vaig suposar que no calia ni provar-ho, però sobre coses bàsiques, de definicions, em vaig pensar que ens podiem entendre... però està claríssim que no! diguem ingènua si vols :-)

pere, jo també estic sorpresa de la baixa participació, i també m'agradaria que ara algú fes alguna cosa...i espero que passi alguna cosa ben aviat, però no t'impacientis tant! :-) tot arribarà, em sembla que encara falta que maduri ... però anem pel bon camí :-)

Carquinyol, és clar: cardassians! és el què són sense cap dubte. moltes gràcies! quin despiste el meu! a més de que és perfecte pel significat de tot plegat, m'agrada que sigui així perquè d'aquesta manera les races de l'star trek m'ajuden a classificar el personal :-)
me'n vaig a canviar el post!
una idea: ens haurem de posar a reveure deep space 9, per mirar de trobar els seus punts febles! :-D

Alepsi ha dit...

Doncs si no et fa res, m'imprimiré aquest post i el repartiré entre els meus amics torracollons... perquè jom'he intentat explicar tots aquests dies, però la política mai no ha estat lo meu... xDDDD

kika ha dit...

Alepsi, cap problema! ara bé si els teus amics torracollons són cardassians, ves amb compte!:-)

DooMMasteR ha dit...

A mi em va dir un "He leido lo de los tuyos. No esta mal, de 7 millones han votado 200.000" que exito, eh?

Més curts, troglodites i desinformats no poden ser! Arrrjj!

kika ha dit...

DooMMasteR, és el que hi ha ... i fa molta ràbia!