divendres, de juliol 31, 2009

stardate: l'ampolla

la primera vegada que hi vaig anar em va agradar molt. i vaig pensar que era el lloc on m’agradaria passar-hi temporades.

des de feia temps que em rondava pel cap la idea de trobar un lloc per anar-hi a ‘viure’. no tots els dies de la setmana, però sí els importants, els que es gaudeixen.

encara que les vistes al mar és lo que més m’agrada, les acumulacions de persones és del que menys m’agrada. i tenia el pressentiment de que em seria impossible trobar un lloc tranquil a prop del mar. per això pensava que m’hauria de concentrar en buscar llocs lluny del mar.

però quan vaig arribar a l’ampolla vaig pensar que allò era una possibilitat. sembla un lloc petit, tranquil. les vistes són espectaculars perquè a més del mar hi ha tot el perfil del delta per admirar. no semblava que hi haguessin aglomeracions de gent, ni tan sols a l’estiu. i a més semblava ser fins i tot assequible.

fa uns dies hi vaig tornar. les vistes com sempre: fantàstiques. vaig comprovar que ni tan sols a final de juliol hi havia gentades per enlloc. hi havia bastants senyals de llocs per llogar i per vendre. suposo que degut a la crisi.

vaig experimentar les platges: les del sud de pedretes, i la del nord de sorra. la mar sempre plana. com que té el delta a prop suposo que no hi ha mai grans onades. això si, bastants algues, pel delta imagino.

i sobretot, hi ha un restaurant on fan un arròs amb llamàntol extraordinari. quina passada! el millor arròs que he menjat mai.

ens l’havien recomanat. però la veritat que d’entrada vam dubtar ja que està allunyat del centre, i a primer cop d’ull no semblava res especial. però quan vam tastar l’arròs vam canviar d’idea immediatament!

per si mai us perdeu per l’ampolla, us animo a tastar l’arròs del restaurant ‘amics del mar’ i qui sap si més endavant m’hi trobareu a mi també.

18 comentaris:

miquel ha dit...

Quin "Amics del mar"? el de davant de la depuradora? O el que ara està al port?

Quina gràcia, kika, jo tinc casa a l'Ampolla. Aquest any, si no me'n vaig al nord de Finlàndia fugint de la calor, hi seré la darrera quinzena d'agost. Mira que si ens creuem i no ens reconeixem ;-)

Clidice ha dit...

sembla xulo, si m'agradés el mar hi aniria a comprovar-ho :) això sí, l'arròs amb llamàntol no el perdono! :) Bon agost!

kika ha dit...

pere, el de davant de la depuradora. aquest es el que em van recomenar.
quina casualitat! bé, la veritat es que hi penso tornar, pero segurament serà la primera quinzena. llàstima!

Clidice, encara que no t'agradi el mar hi ha el delta, i només per l'arròs ja vla la pena :-)

Trini González Francisco ha dit...

Tch...! LLàstima kika..., una miqueeeeta més al nord hi ha un poblet, molt més xulo, molt més tranquil, sense cap gran bloc d'edificis i amb 16 km de caletes d'aigües transparents, tranquil·les i solitàries i amb uns restaurants on et fan uns ranxos de peix celestials. I sempre tens la possibilitat d'acostar-te a l'Ampolla en un pis-pas per a comprar el marisc i tornar desseguida al paradís. :)

XDDD Sóc doleeeeeeeeeeeenta... XDDD

Trini González Francisco ha dit...

No, ara en sèrio, treient el marisc, la Cala li fot 40 patades a l'Ampolla quant a calma, mar i peix.

XDDD

kika ha dit...

Trini, en serio? si és tal com dius, és el que busco... ho aniré a veure. per cert, em pots enviar recomanacions de tot, incloent llocs per menjar :-)

i pere, si em sents, i vols enviar-me recomanacions per a defensar l'ampolla, t'ho agrairé :-)

Trini González Francisco ha dit...

De verdad, de verdad de la buena, kika! :)

I a més en Pere, malgrat tingui una casa a l'Ampolla (esquirol!) XDD t'ho pot corroborar.

Jo tinc un vídeo "entre mans" a puntet de penjar al meu blog, sobre un diumenge qualsevol. Fins i tot es veu el delta, però l'aigua terboleta del riu no hi arriba jejejee

Ramon ha dit...

Quina gana, que en sou de dolents, publicant aquestes coses a aquestes hores...

Queda clar pues el vostre paisatge favorit... El vinet blanc per això hauria de ser de Peralada?

kika ha dit...

Trini, doncs ja estare al tanto del de blog :-)

Ramon, la veritat és que ens vam decantar per un negre d'entrada desconegut que va resultar ser espectacular també. era d'una denominació d'origen de l'aragó (no somontano): boníssim!

Dan ha dit...

La propera trobada de blogaires a la costa, potser a l'Ampolla, o potser a poblets petits del costat!
Es que mira que feu enveja!

Trini González Francisco ha dit...

Va..., per a que vagis fent boca, kika, aquí podràs veure un recull de gairebé totes les caletes de l'Ametlla (que no és, ni de bon tros, més petit que l'Ampolla, i ara, quines coses de dir!) XDD

Cales i platges de l'Ametlla de Mar (una web molt interessant)


I escombrant una mica cap a casa, un petit espai de la meva web el dedico al meu poble, com no: La Cala a El Somriure de Mona Lisa

I un altra web molt i molt útil, pot ser la del Patronat de Turisme de l'Ametlla de Mar, que es veu una mica desmanegada i no sé si és pel meu navegador o si se'ls hi ha espatllat la config.

Bé..., tot i que no hi ha res com venir i veure-ho, amb això ja se'n pot tenir una idea, no?

Ah! Em deixava el meu vídeo! Ja l'he penjat al Youtube, però encara no en el meu blog, així que te'l passo en absoluta primícia ;)

Un diumenge qualsevol

:)

kika ha dit...

Dan, bona idea! endavant!!!

Trini, això és fantàstic. i quins peus més sexis :-)
m'ho hauré d'estudiar de prop.
el primer cop vaig anar de l'ampolla a l'ametlla caminant. el camí em va semblar fantastic. la natura, les cales, ... l'ametlla em va semblar massa gran i urbanitzada, tipus cambrils. en canvi l'ampolla em va semblar un lloc habitat a l'hivern i no superhabitat a l'estiu.
seguire investigant, tenint en compte tota la teva informació, ja us explicaré que acabo decidint.

Trini González Francisco ha dit...

Kika..., ai que em sembla que t'has confós...
L'Ampolla té tot l'estil d'un poble d'estiueig tipus Cambrils o Salou, però en molt més petit. Hotels, edificis altíssims, etc. i a l'Ametlla no tenim res de tot això. També m'estranya que hagis anat de l'Ampolla a l'Ametlla i no a l'inrevés, que és el recorregut del GR92 més recomanat de la zona. Tot i que no hi ha prohibició de circular en sentit contrari, jejejje... però bé..., si tu ho dius, jo m'ho crec. I enso que lo millor és que vinguis tu a re-veure-ho :) Si vols, tens cicerone i tot (si és en diumenge, és clar!) Jo no tinc vacances d'estiu. O sigui que, em calço els peus sexis i ens donem una volta per aquí i ja ho veuràs.
I ara no em faré més plasta amb l'Ametlla, que, total, el Patronat de Turisme no em passa cap comissió XDD
Una abraçada.

Trini González Francisco ha dit...

Daaaaaaaan¿¿?? Però que tu no t'havies acomiadat fins el setembre? Aiaiaiiiiiii... que ens estem connectant en vacanceeees... XDD

Agnès Setrill. ha dit...

Arròs amb llamàntol? Platja, tranquil.litat...
Jo també ho provaria tot això!

kika ha dit...

Trini, els teus comentaris han provocat una gran moguda: dema venim cap a l'ametlla! t'he enviat un email amb els detalls, per si et ve de gust que ens trobem i ens ensenyes la teva cala. sino, ja tornarem mes endavant, no pateixis :-)

Agnès, doncs vinga som-hi, que a l'ametlla encara deu ser mes bo! :-)

Trini González Francisco ha dit...

Glubs!

jeejej... hores d'ara ja t'he respost, kika.
Havent dinat et faig un truc.
Només voldria que fes un dia guapo, ja que avui està ben núvol.
:(

kika ha dit...

dema segur que sortira el sol a l'ametlla! :-)