divendres, de juny 05, 2009

stardate: eleccions

he d’anar decidint que faré diumenge. les campanyes electorals més aviat em posen de mal humor i em fan pensar que tot el que diuen és mentida.

sóc radical. del parer que per bona persona que un sigui des del moment en que decideix fer-se polític ja ho ha deixat de ser. crec que si algú decideix fer-se polític és perquè li falla alguna cosa, encara que només ho intenti.

per això durant molts anys vaig viure allunyada de les urnes i ben feliç. fins que un dia, un senyor amb bigoti que no cal ni anomenar, em va fer penedir de no haver anat a votar en contra seva. em va fer sentir malament per no haver fet res per evitar que guanyés.

està clar que un vot no farà mai canviar res en unes eleccions tan grans. però ajuda a viure perquè et proporciona la sensació de que has fet el que has pogut.

des de llavors que sento més necessitat d’anar a votar. però quan arriba la campanya aquesta necessitat és barreja amb el desencant que em fan arribar el polítics.

a les enquestes la gent que diu que no creu en cap dels candidats que es presenten, que diu que estan desencantats amb com van les coses, que diuen que tan els fa qui guanyi, són gent que o bé s’absté o bé vota en blanc.

com que els meus sentiments són contradictoris, diumenge segurament aniré a votar. estaria bé que els polítics entenguessin el vot en blanc com una mena de càstig. llavors ho tindria clar.

però com que de moment no és així hi hauré de pensar una mica més, entre votar en blanc i votar per fer el possible per que no guanyi cap indesitjable.

13 comentaris:

Clidice ha dit...

caram! si que n'ets de radical si! jo que em dedico a la política mai m'havia adonat que ho feia per fer-me rica! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ves a votar, el que sigui, però no els donis la satisfacció d'aprofundir en aquesta dictadura encoberta :D

Dan ha dit...

Uf, es que les campanyes arriben a ser un insult per la inteligéncia! Són gairebé ofensives les coses que diuen i que tots sabem que no podran complir de cap de les maneres i que ni tan sols ho intentaran. Si que posen de mala llet.
Encara que potser ets una mica radical amb els polítics, no? A mi em donen una sensació semblant a la Església. Em donen malt rollo els de la cúpula, però reconec que n'hi ha molts que fan bona feina (o ho intenten de bona fe) a peu de carrer.

MARTELL DE REUS ha dit...

Jo sempre he votat, mai he deixat de fer-ho. És el mínim que es mereixen tots els que van ser assassinats pels amics del xicot del bigoti per què nosaltres ho poguem fer.

Carquinyol ha dit...

A mi em semblen tots igual de mediocres, realment tenim una classe política per a posar-se a plorar, la campanya és digne d'un programa de Tele 5 d'aquests on tots s'insulten i les idees brillen per la seva absència.

Tot i així, és important anar a votar, tot i que costi molt saber a qui.

PS ha dit...

No havia trobat mai tanta apatia al meu voltant referent a aquest tema.La majoria em diuen que no aniran a votar.
Mai he deixat d´anar-hi jo, per principis, però aquesta vegada m´ho estan posant difícil, uns em fan fàstic i els altres em rellisquen. Ja no em val votar a favor de... o en contra de...realment és un dilema,potser ho resoldrà el vot en blanc, però de tan blanc com és , no ho tinc clar.

Anònim ha dit...

bon dia,
cada cop tenim més experiència en això de les eleccions i veiem que poca cosa fan per nosaltres. quan el món va relativament bé, tot va bé, tot i els polítics i quan va malament, és culpa seua.

kika, jo penso al reves, "mai votaré, perquè no guanyin uns altres" i menys si aquest és el principal argument dels uns.

abans en blanc o nul, perqué si ratllem a un candidat que ningú ens ha dit que està a les llistes, això és nul, no?

Júlia ha dit...

Las veritat és que tampoc hi ha un gran debat sobre el tema a nivell 'de base', o es cau en el rebentisme antisistema o... De vegades he votat a 'desitjables' per tal que no surtissin els indesitjables i després els desitjables s'han anat tornant indesitjables.

El cert és que tot plegat demana revisió i debat a nivell de carrer, altrament qualsevol líder guillat que tingui grapa pot arrossegar-nos al desastre, vegis la història.

Thera ha dit...

Jo també estic en contradicció aquesta vegada, i no és pel fet de ser les europees que porten en sí tot un embolcall d'abstracció, no ho tinc gens clar què he de fer. I això que a primera hora estaré davant les urnes ja que sóc suplent i em tocarà matinar i presentar-me a primera hora i amb una mica de sort cap a casa...però, votar ¿? No ho sé, o res o nul. Jo blanc no (és l'únic que tinc clar :S

Estic desencantada amb els polítics, amb el sistema, amb la hipocresia,...

Agnès Setrill. ha dit...

Mira, acabo de penjar un post, que és un resum del que molts pensem pel que veig als teus comentaris.
He intentat fer-ho en clau d'humor, a veure si em treia una mica la ràbia de tot plegat.

Ja em diràs el què et sembla!

miquel ha dit...

El meu primer resum:
1. El vot en blanc no fa cap efecte més que en els que voten en blanc.
2. El vot nul és insignificant i fa el mateix efecte que el blanc, però menys.
3. Votar o no votar, aquesta és la qüestió.
4. Votar a qui o per què? Bé,sempre em puc inventar una història per justificar el meu vot; la veritat és que no tinc ni punyetera idea dels programes.
5. Votar perquè no gaunyi cap indesitjable està prou bé, kika, i com a mínim és una cosa que tothom pot fer amb la conciència ben tranquil·la; ara, no deixa de ser trist mobilitzar-se a la contra en lloc de a favor de,l per molt que ens hi portin les circumstàncies. No et sembla?
En fi, que tota la història de les europees em posa a cent. No m'ho tinguis en compte.

Rita ha dit...

Coincideixo força amb tu en moltes coses. Però també penso que s'ha de votar, sobretot, perquè molta gent va morir perquè nosaltres ho poguem fer. A qui votar ja és més complicat. Però hem de recordar que l'abstenció dona vots als partits grans, pensem-hi!

Ferran Porta ha dit...

Mmmm... d'acord en gran part del que dius, però no en desqualificar els polítics pel fet de ser-ho. Estic convençut que la immensa majoria de gent que es dedica a la política, ho fa amb voluntat de millorar les coses; això és vàlid, sobretot, com més petit és el territori a administrar.

Dit això, crec que és dolent no votar, precisament perquè afavoreix que els polítics dolents (que n'hi ha, com sabem) es creguin amb dret a actuar de la pitjor manera.

Bona jornada electoral!

kika ha dit...

Clidice, si que aniré a votar, que no quedi per culpa meva! :-)

Dan, algun n'hi ha que s'esforça fer bon feina mentres no guanya, però quan quanyen ... es transformen! :-D

Carquinyol, si que pot semblar que siguem nosaltres que estem de pega, però si mires pel voltant: a tot arreu és igual! :-(


Pais secret, has llegit al saramoagoa sobre el vot blanc? si fóssin molts potser començarien a tenir algun efecte.

Ramon, si ratllar a un candidat et dona satisfacció, perquè no? l'efecte a fora serà el mateix, i el compta ets tu! :-)


Júlia, demanes la democràcia participativa? que hauria de passar perquè tots en tinguessim ganes? perquè sinó no funciona.

Thera, potser a l'arribar a la mesa et vindrà la inspiració, tu tens l'avantatge que hi hauràs d'anar per força :-S

Agnès, fins i tot poetessa! quina cops amagats que tens! molt bé i motl bonic... fent camí cap a la decisió amb humor :-D

bon resum, pere! el primer? n'hi ha d'altres?
sí que és trist... però abans de les 8 del vespre descobreixes alguna sol·lució millor, diguem-ho, siusplau! :-)

Rita, a votar hi aniré... sense perese, perquè l'avantage és que segurament no hi haurà cues :-D

Ferran, per petit que sigui el territori a administrar, si deixes a algú al càrrec un temps, veuràs com es torna...

bona jornada electoral a totes i tots!