dimecres, de març 09, 2016

stardate: feminista radical

no penso en mi mateixa com una feminista radical. però massa sovint veig gestos masclistes que m'indignen.

sabíem que tenia diversos néts, i va i diu: finalment tinc un nét de veritat. fins ara els néts eren fills de les meves filles, però ara el meu fill ha tingut un fill, i això vol dir que la continuïtat del meu cognom ara sí que està assegurada.

no sé si em va agafar de mal humor o què, però no em vaig poder estar de titllar-lo obertament de masclista. em va contestar que això faria molt feliç al seu pare si ho hagués pogut veure. i jo lli vaig dir que el seu pare era encara més masclista que ell.

amb això queda palès que tinc mala llet, és evident. i potser no queda tan palès el rerefons de la discussió. de fet penso que molt poca gent accepta que la discussió dels cognoms es basa en un punt purament masclista.

hem acceptat, com a normalitat, que els cognoms dels fills siguin els dels pares. perquè tothom ho fa, perquè sempre s'ha fet així. i de la mateixa manera hauríem de reconèixer que la nostra societat sempre ha estat masclista, i que ha estat només molt recentment que les dones han aconseguit una mica de consideració social. 

si volem que el paper de la dona en la societat segueixi avançant, hem de reconèixer els punts masclistes que no són tan evidents, perquè els que eren els més evidents ja els hem solucionat ara. i això costa molt. s'ha de fer molta pedagogia. perquè els costums estan molt arrelats i és difícil fer veure a la gent que allò que han fet tota la vida és una falta de respecte cap a la meitat de la població. costa tant amb dones com amb homes, però segurament una mica més en homes.



4 comentaris:

Ada ha dit...

De mala llet res de res! Si no saltem en comentaris d'aquest tipus ningú se'n adona... i és veritat, ja abans de néixer és millor ser home que dona només pel fet de passar el cognom... Per sort, es poden canviar els cognoms d'ordre, és una paperasa supose, però si l'interessa tant mantenir el llinatge del cognom, que canvie l'ordre! És un comentari que queda lleig, has fet molt bé!

yanmaneee ha dit...

lebron 15 shoes
nike air vapormax
canada goose
retro jordans
jordan shoes
yeezy boost 350 v2
air max 2019
nmd
adidas tubular
moncler

shysme ha dit...

click here now good quality replica bags websites good quality replica bags hop over to this site replica bags online

tewethot ha dit...

directory read the article top article visit this website have a peek at this web-site click