dilluns, de gener 11, 2016

stardate: l'acord i les seves conseqüències

jo he estat optimista contra tot pronòstic fins divendres. divendres al vespre em vaig deixar guanyar per les expectatives de derrota. per això l'últim apunt ja es referia a les properes eleccions. 

ara mateix estic molt contenta d'haver-me equivocat. de totes maneres tinc alguns dubtes sobre com ha anat tot:

el mas ha decidit que feia un pas al costat.
el mas ha decidit qui serà el proper president.
el mas ha decidit...

segons l'artur mas ell ho ha decidit tot. aleshores, no hi havia a junts pel sí ningú més que pogués decidir res? això és el que sembla. 

per tant, recuperant la reflexió de l'últim apunt, el mèrit del que ha fet erc fins ara ha estat més gran del que em pensava, i el que erc pot fer en el futur encara pot ser molt més gran.

una paradoxa: junts pel sí no ha celebrat l'acord, tot i que aquest acord és una gran victòria per junts pel sí. però cdc i erc el van celebrar per separat. ara bé, ha quedat clar que a dins de junts pel sí està tot molt lligat, per cdc i per mas.

i l'acord permet que junts pel sí continui tal qual, i per tant mas seguirà movent els fils.

per això m'aventuro a fer prediccions pel futur polític del nostre país fent servir una analogia amb la saga de star wars. com més hi penso més paral·lelismes veig entre les dues històries!



casting:


the emperor: artur mas
darth vader: carles puigdemont




luke skywalker: oriol junqueras
princess leia: marta rovira




hans solo i chewbacca: la cup


el present




 el futur immediat



a no gaire lluny termini (espero)




 i qui deu ser el master yoda? 











4 comentaris:

Sergi ha dit...

No és casual que tu vegis aquests paral·lelismes amb la saga, per nosaltres els d'ERC són els bons, oi?

Deixa'm dir-te que aquest compte de twitter no és l'oficial de Junts pel Sí, no sé de qui és, però molta gent el confon. El compte oficial ha fet molts tuits celebrant l'acord i la investidura, o això m'ha semblat pels que he rebut al mòbil. Per la seva banda, és clar, els dos grans partits també ho han celebrat.

Mas haurà decidit coses, però Mas no estava a les negociacions. Està clar que fent un pas al costat i quedant com un heroi i un màrtir té la tornada garantida quan es tornin a celebrar eleccions. Se n'ha preocupat molt i molt durant el discurs de dimissió i també en les intervencions de Puigdemont i Turull ahir al parlament. Només amb tres parlaments CDC ha recuperat molt del crèdit perdut, el que feia que no tinguessin cap possibilitat de guanyar en el futur, ara és el primer pas de la refundació. Tinc la impressió que era una de les condicions per l'acord, si no li permetien atribuir-se els mèrits, no hi havia acord. I és que en saben molt els convers, d'això no hi ha cap dubte.

Anònim ha dit...

Mas ha preparat molt bé el terreny per guanyar les eleccions d’aquí a 18 mesos.

kika ha dit...

XeXu, moltes gràcies per la info. ara treure el tweet. és clar que erc són els bons. i si fos convergent hauria de fer servir una altra analogia. per molt uqe hi pensi no hi ha manera de fer-ho lligar ha ha ha

pons, doncs res, ja ho anirem veient, no? :-)

rits ha dit...

Jo pensava que l'emperador era la Merkel i el Darth Vader el Rajoy..... potser tenim una galaxia més petita, amb el que ens costa agafar la velocitat de la llum.....