divendres, de novembre 13, 2015

stardate: paciència



el que ens pot arribar a passar si no hi ha investidura i acord de govern és tan greu que no puc pensar que sigui un escenari possible. però sobretot perquè seria extremadament greu pels partits independentistes. i com que l'acord està a les seves mans, ja s'espavilaran, pel seu propi bé, a garantir un acord.

de fet, les eleccions del 27s tenien la funció de posar tot el pes i la responsabilitat del procés cap a la independència en mans dels partits polítics. independentment del suport que poguessin tenir els partits independentistes.

si aquests tenien un suport majoritari, com va ser el cas, aleshores ells esdevenien responsables de portar-lo endavant. i si no haguessin tingut un suport majoritari, aleshores els indepes hauríem hagut de reconèixer que no hi havia res a fer en u futur pròxim, i deixar les ànsies d'independència per molt més endavant.

en qualsevol cas, el que quedava garantit amb la celebració de les eleccions és que els moviments organitzats de la societat que tant importants, rellevants i determinants, havien estat fins ara, deixarien de ser-ho.

de fet, jo sóc del parer que els moviments més recents de l'anc ja fan més nosa que servei. en concret ara mateix penso que s'ha de deixar que els polítics negociïn amb calma. necessiten solucionar un munt de problemes abans de poder arribar a un acord. i per això penso que les manifestacions organitzades per l'anc aquest diumenge per posar pressió si tenen algun efecte més aviat serà contraproduent.




1 comentari:

Ferran Porta ha dit...

No puc estar més d'acord amb el que dius, i la suspensió de l'acte previst per diumenge -per bé que per causes evidentment horroroses- és en aquest sentit una bona notícia. De l'altra notícia d'aquestes últimes hores no puc dir massa més, no em queden ni llàgrimes, ni ràbia ni desesperança: m'ho he acabat tot.