diu que el
pa amb tomaca és un esmorzar tradicional d’aquí des del segle xix. en canvi els
ous amb bacó és un esmorzar tradicional des dels estats units des dels anys
vint del segle vint.
la qüestió
és: quin és l’origen d’aquestes tradicions?
es veu que
el pa amb oli és una menja típicament mediterrània des dels temps de la grècia
clàssica. la idea d’afegir-hi tomaca va sorgir cap al segle xix amb la intenció
d’estovar el pa que s’havia endurit després de dies d’haver-lo cuit. i també
anava bé per aprofitar les collites de tomaques, que eren molt abundants.
per altra
banda, els orígens dels ous amb bacó són molt diferents. cap al 1920 un
fabricant de bacó va contactar un conegut publicista de l’època per
encomanar-li una feina: fer una campanya publicitària per tal de multiplicar
les seves vendes de bacó. és a dir: li va demanar que trobés la manera de convèncer
a la gent que havia de menjar més bacó. aleshores el publicista va demanar
informes sobre el valor nutricional del bacó a 5.000 metges especialitzats en
nutrició. d’aquests 5.000 metges, n’hi va haver 500 que van recomanar esmorzars
contuntents amb bacó com a base d’una dieta saludable. el publicista va fer
servir els consells d’aquests 500 metges i els va transmetre a la població amb
una campanya publicitària protagonitzada per les estrelles de hollywood del
moment. amb això n’hi va haver prou per convertir els ous amb bacó un esmorzar
típic i tradicional.
per cert,
actualment ja hi ha qui s’ha inventat una aplicació pel mòbil que t’ajuda a
determinar si hi estàs massa enganxat i que et proposa una dieta que t’ajudi a
desenganxar-te.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada