divendres, de juliol 25, 2014

stardate: la meva opinió sobre les balances fiscals



abans de posar-me a escriure, he llegit algunes opinions a la premsa i m'he quedat amb les del xavier sala-i-martín publicada a l'ara.


sobre tot quan diu:


Tercera. Un cop vist el que han fet De La Fuente i companyia, la pregunta a què responen els seus comptes és: “¿Si Catalunya fos independent, quants diners nets addicionals tindria la Generalitat un cop tingudes en compte totes les noves despeses que hauria de pagar i que fins ara feia el govern central?” Resposta: 8.455 milions d’euros. No està malament! És rellevant saber que en una Catalunya independent la Generalitat deixaria d’estar ofegada i deixaria de patir per pagar la sanitat i l’educació. Gràcies, exprofessor De La Fuente, per la informació.

Quarta. Com que sabem que De La Fuente i els seus ajudants han fet tot el possible per fer que aquesta dada del dèficit fos la més petita possible (ja va confessar Montoro que l’objectiu d’aquests comptes era polític: no donar munició al sobiranisme català!), sabem que el superàvit de la Generalitat independent segurament seria molt superior a aquests 8.455 milions.


i quan conclou:

Resumint: des del punt de vista fiscal i econòmic, Espanya continua sent un mal negoci per a Catalunya i aquesta realitat no canvia amb la publicació de la balança fiscal de Montoro i De La Fuente. L’única cosa que canvia amb aquesta publicació és que ara ja podem constatar la deshonestedat intel·lectual de qui fa mans i mànigues per amagar un dèficit descomunal.

em sembla que està molt clar.

per una banda, què volem saber? volem saber quin seria el pressupost d'una catalunya independent. i això ho podem estimar millor sense fer tots els tripijocs que fa l'àngel. per una banda, computant quina seria la recaptació d'impostos que faria la generalitat si pogués recaptar tots els impostos que es paguen a catalunya. per altra banda, tenint en compte totes les despeses que hauria d'assumir la generalitat. per fer aquests càlculs no té cap sentit deixar d'imputar els ingressos que arriben a l'administració des del turisme o des de les exportacions. i tampoc té cap sentit imputar les despeses dels museus de madrid a les comunitats autònomes.


doncs, per què es compliquen tant la vida? perquè pensen que així convenceran els catalans que la independència no és bona. però és que tampoc saben que les raons independentistes no depenen d'això.

aquests errors tan grans són deguts a la ignorància o a la mala llet? jo considero que l'àngel és un tio llest, i que en aquests temes sap molt bé el que fa. per tant descarto la ignorància.

doncs d'on pot venir tanta mala llet? fa temps que l'àngel treballa pel pp i per la faes. potser va començar a fer-ho per diners. però ja fa temps que tinc la impressió que s'ha deixat abduïr a canvi del cas que li fan 'els poderosos', i de la popularitat que li proporcionen. això ha estat molt important per ell i s'hi ha engrescat de manera desorbitada potser perquè no hi ha res més a la seva vida que l'engresqui gens.




1 comentari:

rits ha dit...

Vols dir que a aquestes alçades convenceran algú? No ho crec, el problema que tenim és aquí, que o comencem a fer alguna cosa o el suffle es desinflarà.