dimarts, de juliol 15, 2014

stardate: kika, la bruixa

doncs sí. des de fa un parell de dies que tinc una sensació d'estar endevinant el futur, que cada vegada és més clara. encara que no descarto que tot això que diré ara sigui només una paranoia, em sembla que compartida molt generalment, sobre el que pot arribar a passar el 9n.

hi ha molta gent que tem que el govern espanyol no permetrà que es faci la consulta:

1) que enviaran guàrdies civils, i exèrcit per impedir que votem. això jo no ho crec.
2) que invalidaran la llei catalana de consultes enviant-la al tribunal constitucional. això ho crec possible però no gaire efectiu.
3) ahir uns tertulians (dels admirables, no dels altres) van suggerir la possibilitat  que el govern espanyol convoqui eleccions anticipades aquesta tardor amb l'objectiu d'evitar la consulta de manera legal, pacífica i no qüestionable

en qualsevol cas, si no es pot fer la consulta, ciu patirà molt. jo apostaria a què mota gent la farà culpable de que no es pugui fer la consulta. de fet, la meva avaluació personal serà que ciu ho ha fet molt malament, que ens ha estat enganyat durant dos anys, que durant aquest temps ha estat marejant la perdiu, i que ja és hora que la gent els castigui en massa.

en aquest cas, la predicció més general (feta per tothom menys per l'artur mas) és que hi hauran eleccions anticipades. si això és l'únic plan b que tenen previst aleshores, potser si que al rajoy li convindrà convocar eleccions anticipades. de fet, per ell és un bon moment ja que:
1) com més temps passi pitjor imatge tindrà (encara no hi ha cap raó per esperar que la crisi s'hagi acabat, de fet l'únic que es pot esperar és que es continuin destapant casos de corrupció: de malversament de fons i de males pràctiques comptables)
2) el psoe està fora de combat i hi estarà durant una temporada
3) aturar de manera democràtica el procés català

carambola! si no hi havien pensat, potser que s'ho pantegin ara.

però si ja hi havien pensat, potser el mas també n'està al tanto de tot això. de fet, si hi ha d'haver una reunió pública de mas i rajoy, aleshores això vol dir que ja ho tenen tot pactat i acordat. les reunions públiques només serveixen per fer anuncis. per tant, el mas i el rajoy ja tenen un acord tancat, que ha estat produït en reunions anteriors, secretes, i que ara faran públic. i això podria molt be ser, eleccions anticipades.

per això ciu ja fa dies que s'està preparant:

1)  fa uns parell de dies vaig sentir una notícia sobre unes ajudes que la generalitat tenia previst restaurar
aquest setembre, després d'haver estat objecte de retallades durant la crisi. això va ser el primer indici. com que les condicions de la crisi encara no han canviat, i el finançament de catalunya és el mateix, no hi ha cap raó que expliqui el perquè de començar a restaurar subsidis ara, a no ser que s'acostin eleccions.
2) l'oriol pujol plega del tot. amb això ciu es desfà d'un cas de corrupció i a més a més comença a restaurat el partit per dins.
3)els misteris de rull avui a rac1. si no diu res clar, és perquè tot està decidit però s'ha d'anar destapant a poc a poc.

 imagino els titulars dels diaris dels propers dies ...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

no ho veig gens això de les eleccions anticipades

Anònim ha dit...

Vists els resultats de les eleccions europees no crec que el PP es plantegi eleccions anticipades.