dimecres, de febrer 19, 2014

stardate: el dret a decidir, és politica?no. el dret a decidir és una eina que serveix per proclamar la voluntat de la gent. és un dret fonamental per el bon funcionament de la societat. com a membres d’una societat tenim valors, interessos, expectatives, voluntats. el dret a decidir és el mecanisme mitjançant el qual els membres de la societat fem saber allò que volem als nostres representants al govern. sense aquesta eina no es pot parlar de democràcia. ja que sense saber el que vol la gent, els governs no poden portar a terme el seu mandat: no poden governar be.

la societat ha de decidir quina és la seva posició sobre molts temes i molt variats: la sanitat, l’educació, l’avortament, el dret a l’habitatge, les centrals nuclears, i molts més. i també l’autodeterminació. aquestes, com moltes altres, són qüestions que afecten directament el benestar de la societat. i som només nosaltres, els membres de la societat, els que hem de donar les directrius als governants de com s’han de resoldre. fer sentir les nostres opinions sobre aquests temes no és fer política. perquè el dret a decidir no és política. és una demanda de la gent als representants per que ens escoltin, per que ens facin cas. sabem la societat que volem. i volem que ens escoltin.

si després de sentir la voluntat de la societat no hi ha consens, aleshores arriba el torn de les negociacions polítiques.  i aquesta és la feina dels partits polítics. això és la política.


el dret a decidir és un instrument fonamental per al bon funcionament de la democràcia. no es pot entendre que hi hagi cap govern ni cap estat que es consideri democràtic que hi estigui en contra.