dijous, de juliol 11, 2013

stardate: l’independentisme encara està en expansió




la maria em diu: quan us tingui ensenyats a tots ja serem independents. jo havia anat a recollir una comanda de samarretes dissenyades especialment per la via catalana cap a la independència. tot i que sóc membre de l’anc des del començament, era el primer cop que anava a recollir marxandatge, i no tenia clar quina era la logística. la nostra anc territorial es va constituir fa una mica més d’un any i durant aquest temps hem anat creixent continuament. entre tots ho fem tot. mica a mica anem aprenent quines activitats convenen a la nostra vila per informar i mobilitzar a la gent, i anem agafant experiència en la logística i l’organització necessàries.

ara fa un any ens vam proposar organitzar la marxa local per la independència, tal com sugeria l’anc. la idea era preparar els ànims per la gran manifestació de barcelona de l’onze de setembre de l’any passat. no teniem clar quanta gent ens donaria suport, i per això no sabiem si seriem capaços de fer un acte digne. aleshores a les reunions erem una vintena de persones. ens vam donar una setmana de temps per veure si cada una podria aconseguir el nom de deu persones  més interessades en participar en la marxa. al cap d’una setmana ens havíem convençut de que seriem com a mínim unes dues centes persones i vam decidir tirar el projecte endavant. vam passar els nervis de l’organització i sobretot de les expectatives de participació fins a l’últim moment. al final a la marxa per la independencia local hi van participar més de cinc centes persones, un nombre molt superior a les nostres expectatives.

els nervis deguts a l’organització i a l’expectació sobre la participació ens han continuat acompanyant durant tot l’any en totes les activitats que hem fet. cada cop que hem fet una festa o una xerrada ens tornem a sorprendre de la participació entusiasta de la gent. cada cop som més socis i cada cop som més gent (socis o no) a les reunions de preparació de les activitats. també cada cop som més els participants a les activitats proposades per l’anc.

l’èxit absolut de les inscripcions a la via catalana cap a la independència del proper 11 de setembre ens ha tornat a sorprendre. els trams del recorregut que passen per la vila, i que per tant han de ser gestionats per la nostra assemblea territorial, s’estan omplint molt depressa. les parades dels divendres a la vora del mercat per facilitar les inscripcions estan molt animades. la majoria de persones s’aturen per inscriure’s. algunes passen per la parada només per dir que ja s’han inscrit per internet. moltes volen començar a lluir la samarreta groga especialment dissenyada per a la via catalana. clarament el sentiment independentista encara està en expansió.



6 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

kika, estem muntant una cadena de blogs per l'11 de setembre, per donar suport a la cadena humana que farem.

Si vols participar-hi, el blog que hem muntat és aquest:

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com.

Si vol donar-hi un cop d'ull ... gràcies!!!

kika ha dit...

si, si, ja m'ho van dir ahir i ja m'hi he apuntat!!!! gràcies!!!

Carme Rosanas ha dit...

Ja veig el logo, :D i ja estàs apuntada!!! Petonassos!!!

Carme Rosanas ha dit...

Només has de fer que fer un post, lliure, explicant el que tu vulguis sobre el tema...

I el penges el dia 10 -11 o 12 de setembre, quan vulguis i en aquest post, posar l'enllaç de la persona que s'apunti després de tu. Si quan tu posis el post l'altra persona no l'ha posat, sempre es pot afegir l'enllaç posteriorment.

La llista d'ordre dels enllaços és en una pàgina en una pestanya sota la capçalera del blog.

Carme Rosanas ha dit...

UF! que pesada! ja torno a ser jo.

Ja s'ha apuntat una pesona darrere teu.

Tu l'hauràs d'enllaçar. És l'Helena Bonals.

http://encadaversquehasentes.blogspot.com/

kika ha dit...

motles gràcies! és una gran iniciativa. us ho esteu currant molt! :-)