dissabte, de març 09, 2013

stardate: gran descobriment




encara no sé com s'acabarà. de moment només m'he registrat i he començat a xafardejar per la web. ara ja sé trobar els materials, les lliçons, els exercicis, les notes. ja entenc com funciona la web, el calendari, ... de fet és super senzill. només cal posar-te davant de l'ordinador llegir un parell de pàgines d'instruccions i començar.

de moment estic fent un curs aquí


però ja en tinc dos de triats que comencen a l'abril aquí:


els cursos d'edx els fan i porten professors de harvard i del MIT. els cursos de coursera estan organitzats per professors de differents universitats de tot el món.

són cursos de temes molt variats. per alguns s'han de tenir uns coneixements previs, per altres només calen ganes d'aprendre. hi ha classes, hi ha lectures recomanades, hi ha exercicis per fer, hi ha deures, que fas per internet i que et tornen corretgits al moment. cada semana apareix una seccio nova amb el material corresponent. també hi ha forums on pots compartir preguntes i respostes amb els altres mils d'estudiants d'arreu del món que estan fent el mateix curs que tu al mateix temps. també hi ha exàmens i notes. al final t'envien un certificat del curs que has fet.

tot això és gratis. no s'ha de pagar res de res. abans però t'has d'haver registrat. per registrar-te només et demanen una adreça de correu electrònic i un nom. i ja està. als cursos t'hi pots apuntar abans de que comencin i si ja han començat t'hi pots afegir en qualsevol moment.

tries el tema que t'interessa i pots aprendre dels millors professionals. fantàstic!

4 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Ostres, què interessant. Em pregunto si en alguna banda podem comprar anys de vida extra; so many things [to do], so little time!

Elfreelang ha dit...

Ho trobo molt interessant el posar a l'abast cursos de tota mena i a més de manera lliure....ja ens contaràs com ha anat la experiència!

Anònim ha dit...

i quin es el curs que fas tu? i quin son els dos cursos que començaràs a l'abril?

kika ha dit...

Ferran, de fet quan vaig pensar que m'agradaria fer-ne un, el primer que vaig pensar va ser: i d'on treuré el temps? i la veritat és que encara no ho sé. de moment me'n vaig sortint, però no el sé el 'trucu' ni sé si durarà!

Elfreelang, per ara estic encantada. els profes són boníssims, el material és fantàstic. tot està molt ben preparat.

pons, el que faig ara és una introducció a la biologia de l'edx que es diu: el secret de la vida. a l'abril en comencen dos al coursera: un d'economia i un de política que semblen interessants.