dimarts, de desembre 11, 2012

stardate: la maternitat d'elnafa temps vaig llegir el llibre i si encara me'n recordo és perquè em va impactar. i molt.la història de tantes dones salvades per una dona molt valenta. la història d'unes vides duríssimes. la història d'uns nens que existeixen gràcies a un miracle. la història d'una dona que ha fet un puzzle al·lucinant per reconstruir les altres històries.

avui he estat a la presentació que l'autora ha fet de l'exposició itinerant. durant una hora ha estat parlant sense parar ni un moment. durant una hora hem estat escoltant sense parar ni un moment. aguantant les llàgrimes. era com veure una pel·lícula. espectacular!

és el producte d'una recerca. de les que valen la pena tots els esforços. és la història de molts. és una història que hauria de ser en tots els llibres i que no apareix en cap. perquè cap govern se'n sent orgullós. per això no s'explica. perquè va passar per culpa dels governs.

ara n'han fet un llibre de luxe amb imatges. i una exposició itinerant. i en volen fer una pel·lícula.són detalls afegits. llegint el llibre o escoltant a l'autora es veu tot tan clar que no cal res més.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

històries tristes? no gràcies, amb la realitat ja en tinc prou.

kika ha dit...

són històries reals explicades de manera que sembla que estiguis veient una pel·lícula. és al·lucinant.

és molt diferent de viure una incertesa, que és el que estem vivint.

són històries que els protagonistes no han volgut explicar mai, però que s'han de saber, per tenir present els perills que corre la humanitat.

Pais secret ha dit...

No he llegit el llibre encara però més o menys sé de què parla i em sembla que tot i l´entorn tristíssim en què es van produir aquells fets ens hem d´alegrar que una sola persona fes tant per molts i que tard però a temps, algú en parli i en faci ressó.Les grans accions les mouen sempre les persones no pas els governs.

Gràcies Kika.

rits ha dit...

Encara no m'he atrevit a llegir-lo. Algun dia sé que l'he (el vull) llegir.

kika ha dit...

Pais secret, de fet el llibre, i tota la història de la maternitat d'elna és un gran cant a l'esperança.

rits. és cert que de fons hi ha la tragèdia dels exiliats, però pel damunt de tot hi ha una història molt engrescadora.