dijous, de juliol 07, 2011

stardate: un altre trosset d'ara


diria que no vaig curta d’inspiració, però és que aquest article de l’albert sànchez piñol repescat a l’ara m’ha agradat molt, sobretot:

No hi ha ni un català que consideri que Madrid forma part de Catalunya; m'agradaria saber quants dirigents espanyols estarien disposats a permetre que Barcelona deixés de ser Espanya. No hi ha ni un polític català, per independentista que sigui, que no estigui disposat a admetre democràticament el "no", si aquest fos el resultat d'un referèndum d'autodeterminació; no crec que hi hagi ni un parell de polítics espanyols disposats, simplement, a tolerar que el referèndum es convoqui. I a qui s'acusa de nacionalistes? De vegades un té la sensació que hi ha països als quals la història els va treure l'imperi del mapa, però no del cap.

7 comentaris:

El porquet ha dit...

Però hi ha imperis que si que han sabut esdevenir països (amb les seves virtuts i defectes).

Almenys a Anglaterra, el primer ministre ja ha dit que, si Escòcia vol convocar un referèndum per la independència, ell donarà ple suport al NO, però el que no farà mai es vetar aquest referèndum.

Una lliçó democràtica que alguns s'haurien d'aplicar.

kika ha dit...

porquet, per sort, com espanya n'hi ha pocs... sinó , malament rai!

MARTELL DE REUS ha dit...

És una llàstima que en la lluita per la nostra independència no sapiguem anar més enllà d'articles brillants i plens de raó.

Elfreelang ha dit...

Més raó que un sant l'Albert! malauradament....ara que farà un any de la gran manifestació contra la mutilació de l'Estatut....i amb la tisorada de tot arreu....

Clidice ha dit...

Els nacionalistes espanyols, a la dreta i a l'esquerra, al tenir el suport d'un estat, no se n'adonen de ser-ne, consideren la legalitat vigent com l'única possible. Això fa pensar en com de fossilitzades deuen tenir altres idees si són incapaços d'imaginar formes de govern distintes.

kika ha dit...

Martell, també podem anar a la mani de dissabte, i a fer-nos membres de l'assemblea nacional de catalunya, i un munt de coses més!

Elfreelan, però les seves raons fa molt temps que es mantenen ... massa!

Clidice, exactament, fòssils instal·lats còmodament. impossible moure'ls!

Plotí ha dit...

Molt bo, l'article!