diumenge, de març 13, 2011

stardate: insistir



em volen convèncer. em presenten uns arguments. i com que no els accepto insisteixen.

insistir vol dir repetir els mateixos arguments. infinitament. fins que s’aconsegueix l’objectiu. o fins que es desestima per avorriment o cansament.

que em repeteixin els mateixos arguments no em serveix de res. no em fa canviar d’opinió. insistir no serveix de res. em sembla totalment improductiu. una pèrdua de temps i d’energia.

o potser m’equivoco. insistir serveix per aconseguir que el tema quedi obert durant un temps. i durant aquest temps poden passar coses. poden arribar nous arguments d’altres bandes. de racons insospitats poden arribar arguments inesperats. i aquests arguments fructifiquen perquè el tema encara era obert, gràcies a la insistència.

i llavors em convenço. canvio d’opinió.

però que consti: el que em fa canviar d’opinió no és la insistència. han estat els altres arguments. encara que la insistència hi ha jugat el seu paper!


7 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Coincideixo amb tu: insistir amb el mateix l'únic que acaba portant ès al cabreig. Si vols convèncer a hom d'alguna cosa i a la primera no pots, afegeix nous arguments o canvia el punt de vista però no li repeteixis el mateix.

I si no els trobes, rumia si potser no tens raó (seria tan bònic que aquest punt l'apliqués sempre tothom...)

sànset i utnoa ha dit...

Aquests que s'entesten a insistir creuen que som més rucs del que possiblement siguem.

Jo, pel que em toca, seguiré insistint en ser tossut com una mula.

*Sànset*

Filadora ha dit...

Tens raó. Insistir amb els mateixos arguments és ridícul, però fa que el debat es mantingui obert.
Saps què és pitjor que insistir amb els mateixos arguments un cop rere l'altre? que et vulguin convèncer de la seva opinió sense arguments: "perquè sí!"

Garbí24 ha dit...

la insistència pot ser molt pesada....

Carme Rosanas ha dit...

Pot ser pesada és cert, la insistència, però si l'altre està convençut dels seus arguments (tan com nosaltres dels nostres) i els nostres no el convencen a ell... no fem nosaltres el mateix que ell? insistir en la nostra posició?

Deixar el debat obert és útil sempre que pugui haver-hi canvis que modifiquin els arguments. Si els arguments de l'un o de l'altre no es modifiquen, deixar el tema obert no serveix de res.

I tens raó kika, el que fa canviar d'opinió són els canvis que poden produir argumetns nous o diferents, no pas la insistència.

kika ha dit...

Carquinyol, ui! què m'has dit ara? reconèixer que un mateix no té raó? en quin planeta dius que es fa això? :-D

sànset, jo també seguiré sent molt tossuda, i no canviaré d'opinió fàcilment :-) però quan dic insistir em refereixo a fer-me pesada intentant fer canviar d'opinió a algú altre ...

Filadora, aquest cas que dius es pitjor que pitjor: aleshores la insistència és pesadíssima!

garbi. mooolt! :-)

Carme, insistir en una posició sense molestar a ningú és un problema relatiu. insistir sobre una altra persona és un problema més gran i, com diu el garbi, bastant més pesat!

sànset i utnoa ha dit...

Si cal, doncs, ens hem de fer pesats!

*Sànset*