dimecres, de novembre 03, 2010

stardate: política

fa dies que no escolto ni llegeixo gaire sobre política perquè em posa de molt mal humor. també intento no parlar-ne gaire perquè crec que tenint en compte les alternatives possibles qualsevol conversa fa bastanta pena.

però avui pel facebook sense buscar-ho m’he trobat una discussió entre ‘reagrupaments’ i ‘solidaritats’ que feia una gran tristesa. tot venia d’un enllaç que feia referència a un apunt del blog del salvador sostres. la meva curiositat i el poc que m’agrada aquest senyor m’han portat fins al seu blog. i llegint’l-ho encara m’he posat de més mal humor. però és el que hi ha. i en aquest cas, potser més val saber-ho i dir-ho, com deia el poeta.

no hi cap dubte que ciu guanyarà les eleccions aquesta vegada, com ho ha fet sempre. en el sentit que treurà més escons que ningú, com ho ha fet sempre. però això no és garantia de cap resultat com hem vist en les darreres legislatures. depenent del que facin els partits petits pot passar qualsevol cosa.

si hem tingut tripartits, i si hem tingut al montilla com a president és perquè ciu ho ha permès. qui ara consideri que tots els mals de catalunya són deguts als tripartits i al montilla, que tingui en compte que tot és gràcies a què ciu i el mas ho han permès. el convergents sempre ho han tingut més fàcil que ningú pactar per fer govern. sempre han tingut més força que cap altra partit. per tant si en comptes de pactar van permetre que el montilla fos president, ara no cal que es queixin.

i en aquestes eleccions, què passarà? doncs una altra vegada el que decideixi convergència. és clar que voldrien tenir una majoria absoluta per tenir una vida fàcil. i per això és fàcil creure que faran la vida impossible al laporta tant com puguin, perquè el deuen creure el seu màxim competidor.

no crec que els de ciu siguin tontos. però no em puc creure que siguin els que salvaran el país.

19 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Jo no dono pas per fet que guanyarà CIU al contrari...potser hi ha sorpreses....lamentable que els independentistes es barallin entre ells...jo sóc tossuda de mena i de tant com es posen amb Laporta més convençuda estic de votar-lo!

miquel ha dit...

Tens raó, però si els alters dos partits no haguessin volgut pactar amb Montilla... Ai, les combinacions són molt diverses.

Sigui com sigui, tinc l'absoluta certesa que governi qui governi (dels que poden governar), la meva vida no millorarà substancialment; bé, no millorarà en cap aspecte ni professional ni personal. I dubto que millori la de la majoria d'habitans del país.

Carquinyol ha dit...

Suposo que a tots ens ha indignat d'alguna mandra la poca força amb el que la Generalitat D'en José Montilla ha defensat els interessos dels catalans enfront el 'gobierno' socialista. En un moment en que sembla clar que el futur 'gobierno' serà del PP amb majoria absoluta... Hom veu a l'Artur Mas enfrontant-se amb el govern espanyol per defensar els nostres interessos? Jo no.

O sigui, 'Mas de lo mismo'

Ferran Porta ha dit...

Guanyarà CiU però una veu interior (que, ves, ja veurem si té raó o no), em diu que per menys golejada del que alguns proclamen. L'alternança fa trempar, segons com, però també depèn de quina és l'alternança, i no sé jo...

Ja veurem.

MARTELL DE REUS ha dit...

Més aviat l'acabaran d'enfonsar de manera irreversible.

DooMMasteR ha dit...

Tampoc crec que ho arreglin gaire... i de mentres els independentistes barallant-se entre ells....

sànset i utnoa ha dit...

el país??? intueixo que cap d'ells el salvarà. Haurem de ser nosaltres. Millor que aprofitem quan estiguin despistats, que només destorben.

*Sànset*

Clidice ha dit...

M'agrada el que dius, perquè sempre es responsabilitza els partits petits de les alternances de govern (i ells en tenen bona part de culpa pels escarafalls que en fan i per treure pit) quan, en realitat, qui decideix si hi ha pacte o no sempre és el partit gran. Moltes vegades penso que de catalans la majoria són Sostres o Montilles, i aleshores em vénen moltes ganes d'exiliar-me a Groenlàndia, per exemple :(

Joan ha dit...

Ai, jo també m'esvero amb els polítics. Els de CIU són prou llestos com per saber que aquest moure's entre dues aigües sempre els beneficiarà, mentre que en un país diferent això està per veure. Per tant, canvis zero.

kika ha dit...

Elfreelang, jo també em torno més laportista com més sento a la gent dir pestes d'ell... si no el voto a ell no crec que voti a ningú!

pere, tothom té un preu, i tots els partits tene un preu que acceptarien per tal de governar. i són els partits grans els que paguen i els petits els que cobren. per tant, si els petits van acceptar fer el tripartit és només perquè el psc els pagava més que ciu ...
i al final, estic amb tu: guanyi qui guanyi la vida no ens canviarà gaire ... o gens!

Carquinyol, creus que no tenim remei, no? només si el laporta treu prou pes per fer-se indispensable a ciu!

Ferran, i jo també ho espero. el laporta és l'única esperança. per això l'estan fotent tant, sobretot els cius. estan esgarrifats!

Martell, i doncs? que hem de fer?

DooMMasteR, em fa ràbia per això. seria una manera de sortir de la trampa... però potser ni això!

Sànset, com? nosaltres? qui som? si cada vegada que surt algú nou, els vells se'l mengen amb patates!

Clidice, aviat serem molts a l'exili, crec!

Joan, és lo pitjor. que rucs no són. ja saben bé el que es fan!

Agnès Setrill. ha dit...

Aquesta setmana, m'absento de notícies, entre política i la visita del papa, em venen bàsques.

Lluís Bosch ha dit...

Jo no he votat mai Ciu -ni crec que ho faci. Em sembla un partit de classe, corporatiu i molt trampós. Dels qui s'emboliquen amb la bandera del país per fer els seus negocis, i per impulsar una Catalunya fictícia i en miniatura. Els seus dirigents sempre m'han semblat sinistres i falsos, un exemple d'hipocresia burgesa duta a l'extrem del grotesc. Em vaigalegrar molt de tenir un govern d'esquerres, quan va començar.
Després ens ha decebut, perquè no ha dut a terme polítiques realment d'esquerres, i perquè la fórmula no ha acabat de funcionar.
Tot i això, crec que són millor les colalicions que no pas els partits únics (els anys de majoria absoluta de Pujol van ser una autèntica desgràcia).
Ara no sémassa bé qui votar, i només demano que calgui un pacte per governar, i que aquest pacte sigui el menys de dretes possible.
Però més em valdria començar a resar. Sinofos que sóc ateu...

kika ha dit...

Agnès, ben fet! :-)

Lluís, doncs tens un bon problema, ja que si no pots ni resar! :-) perquè ho tenim ben fotut!

Anònim ha dit...

La història dels tripartits ve de lluny. Ja feia força anys que s'estava cuinant en pactes a varis ajuntaments i a la primera que van poder sumar a la Generalitat el van fer. A CiU de ben segur que li hagués agradat manar! És més, a Esquerra li van oferir més Conselleries i poder de les que han obtingut en el tripartit. Per tant, era una aposta estratègica que, finalment, s'ha vist del tot fallida pk tots en reneguen.
CiU no aporta cap canvi. És més del mateix, peix al cove. La seva proposta "estrella" era el concert i ara ja en diuen "pacte fiscal" i que només ho demanaran si tenen una "majoria forta". Ja es fan enrere abans de començar.
Sobre les discussions d'Internet entre membres de partits, es donen entre tots els partits. Ni cas. Són una minoria molt menor que sembla que s'avorreix. Si tenen tant de temps és perquè no treballen en els seus respectius partits, que els que ho fem no tenim temps per aquestes tonteries. El més important és que les cúpules i les persones públiques mantinguin el seny. Vés a saber tan sols si aquests que parlensón d'aquestes formacion! Ni cas!

Garbí24 ha dit...

malauradament entri qui entri no ho tindrà fàcil. Només demano que hi posin ganes, no per ells sinó per el pais

kika ha dit...

Albert, espero que les discussions a més alt nivell siguin més serioses perquè sinó: quin desastre!

garbi, jo també. doncs creuem el dits, a veure si tenim sort!

el paseante ha dit...

Crec que aquestes eleccions hi haurà moltes sorpreses. Tinc curiositat pel percentatge de participació, pels resultats dels petits partits, per on anirà el vot de càstig al tripartit...

RaT ha dit...

Jo tampoc crec que ells salvin el país. Ni molt menys. I la cosa està xunga pels que voldriem votar i no sabem a què o a qui.

kika ha dit...

paseante, jo espero que n'hi hagi moltes de sorpreses... ai! tan de bo no passi allò que passa sempre!


RaTeta, està molt xunga la cosa! jo també sóc d'aquests ... voldria votar però entre tanta porqueria no sé si al final en salvaré al laporta o hauré de votar en blanc!