divendres, d’octubre 15, 2010

stardate: som com som


em van recomanar una nova sèrie dels productors de ‘lost’ i és clar: la vaig voler provar. es diu ‘fringe’ i ara la fan a tv3. vaig veure l’episodi pilot i no em va agradar gens. de fet em va fer enfadar veure com l’heroïna de la sèrie es deixa enredar pel guaperes. es juga la vida per salvar-lo pensant que és el que ell hauria fet per ella en el seu lloc. i resulta que el tal guaperes no només se la passa pel forro sinó que és de lo més dolent que hi ha a la capa de la terra. no la miraré més.

penso que en una història simètrica a aquesta no la veurem mai en cap àmbit: ni llibres, ni sèries, ni pel·lícules. l’heroi es deixa enredar per la noia. es juga la vida per salvar-la pensant que ella hauria fet el mateix per ell. no, no, no pot ser mai així. i després la noia se’l passa pel forro i resulta ser super-dolenta. no pot existir una història així.

i encara que m’emprenyi reconèixer-ho, no pot existir perquè les dones som com som. i faci el que faci l’home escollit sempre trobem raons per reconciliar-nos-hi i tornar a caure a la trampa. fa ràbia però és així. som així.

fa poc vaig veure en directe com li estava passant a una amiga meva. em va saber greu veure com patia per culpa d’un que ni se n’adonava per com la feia patir. i ella aconseguia perdonar-li-ho tot. m’hi vaig sentir molt propera. a mi em passa tan sovint!

i alhora em va fer sentir bé. el fet d’adonar-me’n de que som totes tan així fa que no m’odïi tant a mi mateixa quan faig el que faig.


19 comentaris:

Sergi ha dit...

Bé, com pots pensar no hi puc estar massa d'acord, i t'asseguro que a l'inrevés també passa, o és que serà que no hi ha dones dolentes, valga'm déu!

No discutirem això ara, hi ha de tot a tot arreu, i si bé hi ha dones amb molta capacitat de perdonar i entendre, també en som una bona colla d'homes-bleda.

El que et venia a dir és que donis una oportunitat a Fringe. Tot té una explicació. La sèrie pot no agradar-te, és clar, però no la deixis de veure pel fet del guaperes aquest. Que el guaperes té tela, ja veuràs. Jo he vist les dues temporades i la seguiré mirant. La cosa es complica que no vegis.

ricderiure ha dit...

Totalment d'acord amb el Xexu!

no he vist la serie, però si fa emprenyar segur que deu ser bona, això és que remou,
potser la busco...
salut!

Elfreelang ha dit...

jo he vist avui el Fringe i crec que m'ha agradat ...però és que no puc estar-ne segura perquè quan em poso davant la tele estic ja en estat catatònic....crec que malauradament passa a dones i homes ( potser més a dones sí) tenim la intel·ligència per una banda i la cosa emocional per una altra i aquí és on pequem tots i totes...les emocions sempre són complexes

Carquinyol ha dit...

l’heroi es deixa enredar per la noia. es juga la vida per salvar-la pensant que ella hauria fet el mateix per ell. no, no, no pot ser mai així. i després la noia se’l passa pel forro i resulta ser super-dolenta. no pot existir una història així.... Supernatural temporada 3 (i més precissament al Season Finale) =)

Lluís Bosch ha dit...

Jo h vist els dos primers capítols de Fringe, esperant vé a saber què. Vaig creure'm la publicitat, que si era com un segon expedient X, etc. No la trobo gaire interessant, plena de tòpics... Sí que busquen una heroïna diferent, però emocionalment segueixen pintant la dona de sempre.

Marta Contreras ha dit...

A mi Fringe no m'ha agradat pas, però no per lo que comentes, sinó perquè és massa irreal tot plegat. Si no em crec res de res em costa de veure una sèrie.

kika ha dit...

Xexu, no volia dir que no hi ha dones dolentes. és clar que n'hi ha! el que volia dir és que no hi ha homes que es desviguin tan repetidament per una dona que només els faci putades. o al menys no n'hi ha gaires. o almenys jo no en conec ...
i gràcies per la recomanació de la sèrie, però no sé... potser li donaré una altra oportunitat, però venint de 'lost' em fa por que no sigui una altra presa de pèl!

ricderiure, doncs crec que t'hauria de repetir el que li he dit al xexu, però no cal, no? :-)

Elvira, no ets l'única. es veu que a molta gent li agrada ... però jo tinc els meus dubtes ... o potser alternatives que de moment m'agraden més.

Carquinyol, ets un crac! te les saps totes! però deu ser l'única, no? :-)

Lluís, deu ser perquè de les dones no se'n pot esperar gaire més! :-) me n'alegro que aquesta vegada coincidim ... una mica :-)

marta, tens raó, el que no són tòpics és massa irreal ... de moment segueix sense convèncer ... però ja ho veurem.

Anònim ha dit...

Diria que a la inversa tb pot passar. Tot va a caràcters, depèn de com és cada persona.
Sobre Fringe, no l'he vista pas. Sóc poc de TV, però tampoc n'he sentit grans crítiques ni a favor ni en contra. Crec que passarà força desapercebuda.

Dan ha dit...

Dacord amb en Xexu. Potser les coses no son com sembla d'entrada. Potser ell no és tant dolent. Potser...
Però el que dius al títol m'ha agradat. Jo entre persones que es desfan, transferències de memòria, extracció de records i vaques pel campus no havia parat a analitzar tant les relacions humanes.
I com dius que no hi ha dones dolentes...? :)

kika ha dit...

Albert, doncs jo diria que el món no està repartit tan igualitàriament ... pot passar de totes maneres, però jo crec és més probable a l'indret que al revés.

Dan, si estàs d'acord amb el xexu, així tu també ets un home-bleda? :-DDD
aquesta últim frase em sona a vendetta!!! molt graciós :-)

Agnès Setrill. ha dit...

He vist un tros del 1er i un del 2on, i hi ha molt de sang i fetge, això no m'agrada, la rossa protagonista, és una figaflor, i una tia així mai estaria a la CIA amb uns casos tant perillosos, i tampoc aniria amb els cabells solts, en segons quines situacions.

No segueixo cap sèrie en concret, i amb questa, almenys sento parlar català a casa meva.

Ferran Porta ha dit...

Lost? Fringe? Vaig perdut, amb el post d'avui ;)

kika ha dit...

Agnès, si,si, la tia no és cap sex simbol, no :-)

Ferran, però si hi he posat links perquè no es perdés ningú! ara bé, segons el meu criteri, no et perds res d'interessant! :-D

Dan ha dit...

No em critiqueu a la Olivia, que aquesta noia millora cada capítol . (Es que jo vaig per la tercera temporada i ja surt una nova Olivia que Deu ni do!
De totes maneres, no ens enganyem. El "prota" de la serie, i que a mes fa una actuació genial, és en Walter. Ell és la clau i l'anima de tot.

kika ha dit...

Dan, el walter és el que s'assembla al jack nicholson, no? de fet, a mi m'agrada molt més el seu fill. de totes maneres com més hi penso més forçat ho veig tot ... no, no, no. passo d'això!

Dan ha dit...

El Walter si que s'assembla al Jack Nicholson. El fill serà mes guapo, però el Walter es l'anima de la serie.
Forçat? Es clar. Es ciencia ficció!

kika ha dit...

Dan, estàs abduït!!! :-)

Sergi ha dit...

Sí que n'hi ha kika, sí que n'hi ha, però més a la vida real que a les sèries, te'n faries creus. Potser tu has topat només amb indesitjables, però hi ha de tot. I ja et dic, a la sèrie passen moltes coses, ja veuràs, si segueixes veient-la, que la Olivia tonta no és i l'home aquest al que salva tampoc és el que sembla ser. Això sí, la sèrie és una presa de pèl, és clar, però què t'esperes, és una sèrie d'entreteniment on passen coses rares, ja és això, la mires fins que la paciència et diu prou, fins aquí podíem arribar. De moment jo he vist dues temporades de Fringe i anar fent. Amb Lost em vaig aturar després de la quarta temporada, ja em vaig tenir prou.

kika ha dit...

Xexu, ara no sé si ets més o menys pacient que jo amb les preses de pèl. perquè jo 'lost' la viag mirar tota, suposo que esperant que no fos una presa de pèl tan gran, i em va decepcionar. ara amb aquesta amb un capítol sembla que ja en tingui prou...