dimarts, de setembre 07, 2010

stardate: votsala

vol dir còdol.

m’ho va recomanar una amiga. em va dir que no ho digués a ningú. no vol que es faci massa popular, s’ompli, i després costi trobar-hi lloc. però jo no li faré cas.

és un hotel fantàstic. en tots els sentits.

té tots els luxes que mai m’hagi pogut imaginar, incloent gens de pretensió. i no és gens car.

és a l’illa grega de lesvos. molt a prop de la capital, de l’aeroport i del port principal. a la vora d’un petit port de pescadors (pyrgi thermi) amb dues tavernes ran de mar on es pot menjar d’allò més bé per uns preus que fan riure. a la vora d’unes troballes arqueològiques que t’expliquen la història de l’illa. però també és al mig del no res.

al davant només el mar egeu vorejat de la costa turca. abans del mar un gran jardí on la gent hi passa jornades prenent el sol, llegint, banyant-se, jugant, ... sempre pots triar entre sol i ombra. sempre hi regna la tranquil·litat i un airet que fa que la temperatura mai deixi de ser ideal.

els creadors del lloc són sempre allí per assegurar que tothom s’hi sent acollit. el iannis coneix tots els racons de l’illa, sap tota la seva història i li encanta explicar-la a qui el vulgui escoltar. organitza passejades per a tothom que vulgui conèixer l’illa: passejant pels camps d’oliveres s’hi descobreixen aqüeductes romans, passejant per la capital s’hi descobreixen els límits de les ciutats històriques, per mar o per carretera et fa descobrir platges secretes. la dafne fa que tothom es senti a casa mentre és allí. ensenya manualitats gregues i fa unes classes de cuina grega fantàstiques que acaben amb un sopar on tothom pot assaborir el resultat de les lliçons.

podria explicar més coses. però estic encara una mica trasbalsada pel canvi d’ambient que ha suposat deixar aquest lloc paradisíac per aterrar a realitat del dia a dia. si algú en vol saber més pot trobar molta informació aquí. i si algú encara en vol més m’ho pot preguntar directament.





12 comentaris:

Rita ha dit...

Vénen ganes de reservar ara mateix... :P

Que bé que hi deus haver estat!

Elfreelang ha dit...

Què maco! jo no li diria a ningú més que ara tothom hi voldrem anar....:-) tens raó una paradís!

Clidice ha dit...

gràcies per "xivar-te" :) les illes gregues són una assignatura pendent i veig que val la pena :) Ben retornada, però :)

Striper ha dit...

Per el que descrius sembla un bocinet de paradis.

GURMET ha dit...

I el menjar grec també molt bo!!

kika ha dit...

Rita, tant bé que he conseguit desconectar del tot. fins i tot vaig desconectar del blog, tot i que no ho tenia previst! i ara costa tant tornar a la realitat!

Elvira, de fet ja m'està bé que qui vulgui es pugui donar el gust d'anar-hi. no ens la mereixem tots una cosa així?

Clidice, inagino que n'hi ha de tota manera. no sóc cap experta en illes gregues, però aquesta és molt poc turística, molt verda, i de poblets molt petits i com si visquessin uns vint o trenta anys enrera.

Striper, jo diria que ho és un bocinet de paradís. ai! quines ganes de ser-hi encara tinc!

Gurmet, el menjar grec boníssim. crec que és perquè sobretot les verdures i el peix són molt bons i frescos. a més els plats són senzills de preparar.vaig fer algunes classes de cuina i ara les penso posar en pràctica!

PS ha dit...

M´ha agradat moltíssim la carta de presentació d´aquest hotelet, és precisament el que busco quan vaig de vacances!
Celebro que t´hagin anat bé aquestes vacances, es respira en el que escrius.

I em quedo amb l´enllaç ( veus com no anava tan desencaminada...illa grega, costa turca a l´altra banda, bon menjar, bones vistes i bona gent...si és que no pot fallar!)

Agnès Setrill. ha dit...

...La teva amiga et pelarà!
Jejeje!

khalina ha dit...

ohhhh, jo vull anar-hi!

khalina ha dit...

ohhhh, jo vull anar-hi!

mar ha dit...

ara mateix...
m'encantaria poder perdre-m'hi...
necessito una desconnexió que molt em temo que serà difícil d'aconseguir sinó impossible...
buaaaaaa!!!

(però me l'apunto per quan tingui un foradet això si...)
val la pena conèixer aquests raconets tan entranyables...

petons!

kika ha dit...

Pais secret, es veu que coneixes be aquelles terres. si t'animes a anar-hi ja em diràs si tenia raó o exagerava :-)

Agnès, he, he, no li ho diré per si un cas :-D

khalina, i jo també!!! ho trobo tant a faltar!!!

mar, aix!! mira de trobar un foradet encara que sigui petit ... i quan puguis un de més gran que et permeti anar fins allà. llavors si que desconectaràs de veritat :-)