dissabte, de juliol 31, 2010

stardate: una mica d’optimisme


els resultats del baròmetre del centre d’estudis d’opinió de la generalitat diuen que segons la intenció de vot d’aquest últim trimestre:

ciu rebria el 25,3 % dels vots

psc rebria el 14,2 % dels vots

erc rebria el 6 % dels vots

ic rebria el 5,6 % dels vots

pp rebria el 3,8 % dels vots

c’s rebria l’1 % dels vots

a més


un 0,6 % diuen que votarien reagrupament

un 0,9 % diuen que votarien altres partits

un 0,4 % diuen que votarien nul

un 6,8 % diuen que votarien en blanc

un 6,9 % diuen que no votarien

un 6,1 % no contesten

a més hi ha un 22,2 % que diuen que no saben què farien

no crec que d’aquí es pugui concloure que ciu ‘guanyaria còmodament les eleccions’

de fet, em sembla que ara que hi ha l’opció de solidaritat, entre els que no sabien que fer, els que votarien reagrupament (sí, no?), alguns que pensaven votar en blanc, els que s’hauran repensat votar erc o ciu, i fins i tot potser alguns que haurien votat psc, quants vots poden acabar a arribant a solidaritat?

molts!!!

de fet el percentatge de ciu representa la mateixa intenció de vot que en les eleccions passades. en canvi els altres, psc, erc, ic i pp s’han reduït molt. sobre tot el psc: tant a les eleccions autonòmiques com a les generals el seu percentatge es redueix a la meitat!


11 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Em fa l'efecte que la victòria de CiU, que dono per descomptada, no serà tan abultada com mostren les enquestes. És una sensació.

Josep Llorenç i Blat ha dit...

Bon dia,

la qüestió és sí, entre tots plegats, podem fer desaparèixer C, que diu que té l'1 %, del Parlament, si més no com a objectiu de baixa intensitat.

I això, diu que, és possible si les altres opcions, a pur de restes del sistema de repartiment d'Hont, tenen suficients vots. Algú ho sap si és així?

I si això passa, la idea gran de la independència és si, n'estic convençut que en som prou, tots els bons grups polítics entren al Parlament i a declarar independència, oi?

Els espanyols el que han de fer és marxar a collir bolets, anar-se'n a un parc públic a fer-se una barbacoa o visitar els seus parents de Còrdova o relaxar-se en un spa. El dia de les votades no cal que votin, que Catalunya no és demarcació espanyola i, si no s'ho creuen encara, que preguntin als toros lliures de mort vergonyosa.

Salut, República de Catalunya i a reveure.

kika ha dit...

Ferran, no sé què vols dir amb victòria de ciu. que tindràn més escons que ningú? segurament. que tindran majoria al parlament? de cap manera.

Josep, encara que c dsaparegés jo no en tindria prou. i si només minva, ja m'estarà bé. no és tan relevant, no?

Anònim ha dit...

A més, hi ha l'afegit que aquesta enquesta del CEO sobrerepresenta els votants del Psc-PsoE, ple que la patacada encara pot ser més important. Per això ara cada dia inauguren alguna cosa com a bojos. Esperem que la candidatura única independentista qualli. A veure si es posen d'acord!

Elfreelang ha dit...

Això de les enquestes de vegades té uns efectes contradictoris...vull dir que mai se sap intenció de vot no és el mateix que el vot real...jo provaré una cosa nova...votaré la proposta Solidaritat catalana potser sóc una ingènua però la idea d'aplegar esforços em sembla bona proposta

kika ha dit...

Albert, exactament! això és el que espero jo també!

Elvira, tan de bo en siguem molts de tan ingenus com tu! :-)

J ha dit...

Una vegada analitzades les dades aportades he arribat a la conclusió, en un 100%, que tindrem una tardor interessant.
Gaudim del que queda d'estiu, doncs.
;-)

Salut!

kika ha dit...

Joan, la tardor interesant, segur! ja tinc ganes de que arribi! :-)

Ferran Porta ha dit...

El que vull dir és que... diuen les enquestes que podrien treure majoria absoluta. I jo no ho crec; no ho sé, però em sembla que serà que no. És una cosa de pell; ja veurem.

kika ha dit...

Ferran, això que diuen és una manera molt estranya de llegir el resultat de les enquestes. vaja que s'ha d'assumir que tots els que diuen ara que no saben a qui votaran, no votaran. i això em sembla un supòsit molt irreal. jo crec que ciu com a molt es mantindrà amb el que tenia.

kika ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.