dimecres, de juliol 07, 2010

stardate: som una nació, nosaltres decidim


fa dies que la política catalana torna a ser protagonista gràcies al tc. fa dies que penso què hi puc aportar jo a totes les converses engegades sobre el tema.

avui després de llegir el diari m’he adonat que no hi puc afegir gaire cosa. de fet l’article de carles boix que avui publica l’avui (Avui Catalunya 06-07-2010 Pàgina 16) explica molt bé el que jo penso. trobo que tot ell és molt encertat. el subscric i espero que hi hagi molta gent que se l’escolti.

un trocet que m’ha agradat especialment:

‘...la manifestació no es pot convertir en un exercici de victimisme que permeti exonerar els nostres representants de les seves responsabilitats més concretes. La manifestació ha de servir per construir un relat de futur, ha de tenir un propòsit, i, en definitiva, ha de fer-se sota un sol lema. Per lògica combinatòria, només n'hi ha un de possible. Els altres són inacceptables: “som una nació i no decidim” equivaldria a acceptar l'status quo; “no som una nació i no decidim” és el lema del TC; i “no som una nació però decidim” inclou una contradicció ridícula.”


no sé quin triarà el montilla, però en qualsevol cas no deixarà de fer el ridícul.


12 comentaris:

Rita ha dit...

Absolutament d'acord, kika!

sànset i utnoa ha dit...

Ho subscric.

Encara que, com ja saps, jo triaria algun lema més divertit...

*Sànset*

Ferran Porta ha dit...

En realitat, el que triï o deixi de triar Montilla és secundari (o terciari, o més enllà). L'important és el que triï el conjunt dels catalans que es manifestaran dissabte, i ja sabem què serà: Catalunya, Catalunya, Catalunya!

Clidice ha dit...

que Òmnium mantingui la seva posició i el senyor Montilla, si vol que vingui i sinó no cal, pel que li queda ... ara, l'únic que penso és que els representants polítics no hi haurien d'anar al davant, és més els ho hauríem d'impedir de totes totes. Som els catalans els que ens manifestem i, com a molt, hi hauria d'anar gent com en Joan Solà, Josep Maria Terricabras i d'altres al davant, no en Mas, en Puigcercós, en Montilla, en Saura i tota la colla pessigolla. Gràcies per l'article.

kika ha dit...

Rita, espero que en siguem molts així i que ens trobem tots dissabte :-)

Sànset, he, he, tan de bo el montilla en triés u d'aquells teus :-D

Ferran, espero que cridem molt i clar per tal que s'entengui bé el que hi fem allí!

Clidice, tens raó, hi ha tota una colla que intentarà, com sempre, manipular el missatge. espero que no ho aconsegueixin. no els ho hem de consentir!

Anònim ha dit...

El Montilla, el ridícul el duu fent constantment. Recordem que va ser el primer en presentar me´s de 60 esmenes al text que va aprovar el Parlament.
La clau, més que en el dia 10, està en l'11. Què faran llavors? Ja va sent hora que es vagin traient les caretes tots plegats.

Elfreelang ha dit...

Jo diria som un nació i no ens deixen decidir....el dret a l'autodeterminació és un dret irrenunciable...

kika ha dit...

Albert, tan de bo! esperem que es posin les piles el diumenge! algú almenys!

Elvira, doncs si. però no tothom ho veu tan clar ... i jo no entenc com pot ser això!

MARTELL DE REUS ha dit...

El Montilla es posarà darrera la bandera però com que és una mica curt de vista es deurà confondre i en lloc de la quadribarrada agafarà la roja i gualda.

kika ha dit...

Martell, el montilla se'n ha sortit amb al seva, com no podia ser d'altra manera ... haurem de cridar molt!

Agnès Setrill. ha dit...

kika, CRIDAREM! Des d'aquest matí que parlo fluixet i prenc mel, no fós que al primer crit a la mani, i per falta de costum (no com els espanyolistes) em quedés sense veu.

kika ha dit...

Agnès, ben fet! a veure si ens senten bé!