dijous, de juliol 01, 2010

stardate: solucionat!

això del mundial de futbol m’ha tingut una mica capficada.

per una banda defensar la roja i tot el que comporta no em venia gens de gust. per altra banda no em sentia bé anant-hi només en contra.

com que no aconseguia trobar una posició còmoda, durant uns dies vaig procurar romandre al marge del mundial.

ahir una companya de feina que és portuguesa em va proposar d’anar a veure el partit per animar portugal. aquesta proposta no em va molestar gens. la vaig acceptar de seguida. i ho vaig poder fer tranquil·lament.

avui finalment he trobat la solució definitiva. desitjar que perdi la roja vol dir concretament que no caldrà pagar totes les primes promeses als jugadors.

per una banda no crec que els jugadors notin gaire la diferència en les seves nòmines si no aconsegueixen la prima. per altra banda, no hi ha crisi? no estem tots de crisi? no ens rebaixen el sou a tots? doncs, perdre el mundial només pot voler dir ajudar a superar la crisi.

aquesta és la raó racional que em permet tranquil·lament poder desitjar que la roja perdi el mundial.

diuen que contra paraguay no serà. però seguiré els propers partits esperant que algun dia perdin. i llavors ho celebraré.


15 comentaris:

Carquinyol ha dit...

jo aquesta problemàtica no l'he tingut mai, i no perquè li tingui cap mena d'odi als espanyols, ben al contrari, en unes altres condicions gaudirien de la meva indiferència, sinó bàsicament perquè:

a) Tinc un bar sota de casa que quan juga aquesta selecció s'omple d'exemplars de Australophitecus fent càntics guturals amb massa decibels.

b) un dia fent zapping vaig veure a la Belen Esteban parlant d'aquesta selecció.

Després d'això, ni que visqués eons podria mai voler que guanyessin.

miquel ha dit...

No, sé, no sé, kika. Em pots dir desconfiat, però m'hi jugo el que vulguis que els diners de la prima ja estan pressupostats. A quina butxaca aniran a parar si la roja no guanya és un misteri que em veig incapaç de resoldre.

(Hi ha qui diu que com, de moment tots els gols els fa el Barça...)

José Luis Ferreira ha dit...

Tal vez me equivoque, pero creo que los dineros de las primas salen de lo que paga la FIFA a cada selección según su clasificación y que, en suma, viene de los derechos televisivos (y de la venta de entradas y del merchandising, supongo). ¿Alguien sabe si esto es así?

Joana ha dit...

Sort que no m'agrada gens el futbol....
Lo de les primes... una vergonya!

Ferran Porta ha dit...

Jo ho tinc fàcil: vaig amb el meu país d'adopció que, a més, està fent un bon Mundial. Fa dos anys vem perdre la final de l'Eurocopa, precisament, contra Espanya. Espero el moment de la revenja!

PS: Per suposat, l'argument econòmico-pecuniari és l'altre motivació per no voler una victòria espanyola...

xavi ha dit...

SI SI!! que sigui contra Paraguai així tindrà més sentit la frase "guai del Paraguai"

sànset i utnoa ha dit...

Va un pèsol que el dissabte pillen...

*Sànset*

kika ha dit...

Carquinyol, amb dues bones raons com aquestes ja pots viure tranquil tu, ja! :-)

pere, segurament tens raó. no veig perquè no hauria de ser així ... però és que jo necessito una excusa per poder viure tranquil·la! :-)

José Luis, ni idea de com funciona realment ni de qui ho paga ... però entre tots m'esteu destrossant l'excusa. i ara què faré?

Joana, doncs sí que en tens de sort!

Ferran, tu sí que ho tens ben muntat. encara que anar a favor dels alemanys no sé si em faria gaire gràcia a mi ... no sé, no m'inspiren ... potser canviaré d'idea després de visitar berlin :-)

xavi, bona aquesta! sí que seria guai! :-)

Sànset, això és per culpa de les ganes que en tens! a veure si perdràs el pèsol!

Clidice ha dit...

per a mi és un apriorisme indefugible: l'arroja (ecs) sempre ha de perdre. per què? doncs perquè no entenc això de les seleccions nazionals i aquesta és la que em cau més malament, prescindint-ne de qui hi pugui jugar. O sigui que la proposta que faré al parlament mundial és: quan el Barça faci vacances, que es pari el futbol al món :P

mar ha dit...

això de les primes toca la pera, sincerament... estaria bé que es fessin servir aquesta suma desorbitada d'€ per tapar algun foradet dels que hi ha en comptes d'anar escanyant els treballadors...

em sembla un despropòsit que els diners sempre vagin a parar a les butxaques que ja són ben plenes... amb els temps que corren!

a més a més, a mi tampoc em cau gens bé aquest equip... així que he optat per passar del tot d'aquest despilfarru consentit per tots...

estaria bé saber on aniran a parar aquests diners en el cas que perdin...

Striper ha dit...

Hola son uns dies en els que estic força enfeinats passo nomes a saludar-te.
STRIPER.

Joana ha dit...

No sé la federació de futbol com està, però segur que si es parla amb clubs de poble o de barri, el que diuen el futbol base, diran que la federació diu que no té diners i després es gasten un munt de diners en altres coses com les primes als jugadors. Mira que em vaig posar contenta al primer partit.

kika ha dit...

Clidice, no si ja, però fa de mal dir així, sense cap excusa,... només perquè fa mania... encara que d'excuses n'hi ha i moltes, però no tenen res a veure amb el futbol, bé només una mica ...

mar, suposo que no sabrem mai ni d'on venen ni on van. en aquest país les finances són molt misterioses :-)

Striper, doncs calmat home, que aviat arriben les vacances :-)

Joana, és com tot. és té (diners, temps, ...) pel que es vol i no es té (diners, temps, ...) pel que no es vol

Elfreelang ha dit...

proposo que els futbolistes es rebaixin un 30% el salari i el reparteixin .....s'acabaria la crisi? potser no però seria un alleugeriment .....jo vaig amb la selecció Suïssa...ah no hi és? doncs aixó

kika ha dit...

Elvira, si amb un 30 no fa potser amb un 50 si, i encara els quedaria molt per viure! :-)