dimecres, d’abril 07, 2010

stardate: cap opció

en un altre moment de calma d’aquestes vacances em vaig poder prendre una bona dosi d’star trek. vaig acabar la cinquena temporada de voyager i vaig començar la sisena.

els canvis de temporada normalment es caracteritzen per episodis dobles. així deixen a l’audiència expectant durant la intermissió. aquests episodis doncs sempre són llargs. a vegades són molt bons i altres vegades molt dolents. els episodis tan llargs sovint no produeixen indiferència. com passa amb tantes altres coses en la vida.

aquest episodi es diu equinox. jo el vaig trobar boníssim. per moltes raons. no hi ha cap moment que passi perquè sí. vols estar pendent de cada detall. tot és important. el final no es pot predir en cap moment.

i el que més em va agradar és la reflexió sobre les alternatives que es consideren a l’hora de decidir.

comença amb la insistència del capità de la nau equinox en dir que fa el que fa perquè no té cap altra opció. això ho diu repetides vegades. és el personatge dolent, molt dolent, que al començament no ho sembla, i al final es penedeix.

segueix amb un gran diàleg entre el capità de l’equinox amb la fantàstica borg. seven of nine li fa veure que fa servir aquesta frase molt sovint, i que la fa servir per justificar allo més injustificable.

finalment, se sent a la capitana de la voyager, emprenyadíssima, dient que fa el que fa perquè no té cap altra opció. ella és el personatge bo i savi per excel·lència. té una gran moral però quan s’enfada pot arribar a fer allò impensable. la seva saviesa fa que al final reconegui els seus errors.

ai! tot això m’emociona. però per això no hauria escrit l’apunt.

l’escric perquè tot això també em fa pensar en lo equivocats que estem quan pensem que no tenim cap altra opció. en qualsevol circumstància. segur que sempre n’hi ha una altra. a vegades no la veiem. potser perquè no ens la deixen veure o potser perquè nosaltres mateixos ens tapem els ulls. però segur que sempre hi ha una altra opció, sino on seria la nostra llibertat?

equinox i

equinox ii


visca el barça! i visca el messi!



11 comentaris:

Carquinyol ha dit...

uff a mi Voyager se'm fa molt coll amunt... a veure si un dia d'aquest m'hi posso...

... però és que després de "earl grey" Picard i "raktagino" Sisko costa trobar-hi el nivell...

Clidice ha dit...

sempre hi ha una altra opció :) i visca el barça amb sant Messi! (i sempre hi ha opcions: Ibra, etc. :P)

kika ha dit...

Carquinyol, perquè deu ser? perquè la capitana és una dona? no, no? de fet, des de que hi va començar a sortir la seven of nine que tinc la impressió que l'audiència masculina va augmentar molt... ja saps qui és? una borg reciclada ... mira-te-la :-)

Clidice, i tant! només cal buscar-la i segur que es troba :-)

Carquinyol ha dit...

jo... com hem pots dir que és perquè la capitana és dona ??? :( :( :(

kika ha dit...

Carquinyol, no te m'enfadis! era una pregunta... si la janeway és quasi tan bona com el picard, perquè no t'agrada sino?

Carquinyol ha dit...

no és que no m'agradi el personatge, és la sèrie la que no m'acaba de convèncer... almenys fins a la 2a temporada. Potser hauré de fer un esforç i anar més enllà.

kika ha dit...

no vas arribar a on apareix la seven of nine. es a l'episodi doble (cliffhanger!)entre la tercera i la quarta temporada.

scorpion ii
http://memory-alpha.org/en/wiki/Scorpion,_Part_II_(episode)

Carquinyol ha dit...

doncs no, no vaig arribar... però això per a mi és irrellevant. Si fos per veure noies m'hauria enganxat a Los Vigilantes de la Playa !! ;)

Miraré de seguir més endavant, Stargate SG1 també semblava fluixeta i a partir de la 2a temporada la cosa es va animar molt !!

kika ha dit...

Carquinyol, vaja! no t'ho prenguis malament! ho deia mig en broma ... de fet a mi la seven m'encanta, la trobo super interessant
(aclariment: tot i que per segons què m'agraden més els homes).

la SG1 la tinc en espera per quan acabi la sisena del voyager... quina feinada! :-)

Carquinyol ha dit...

no m'ho he pres malament... a veure si em poso ! ;)

marta ha dit...

sempre hi ha una altra opció! Fantàstic. Què puc fer quan me n'oblido? Alguna recepta màgica?