dimarts, de novembre 03, 2009

stardate: pressumpció d'innocència?

revisant els extractes de la targeta de crèdit m'adono de que m'han carregat la mateixa cosa dues vegades. els dos càrrecs estan junts, l'un darrera de l'altre. són de la mateixa botiga. del mateix dia. i les quantitats són exactament les mateixes.

vaig al banc i els ho explico.

si sóc pressumptament innocent aleshores m'han de deslliurar del càrrec, és a dir, m'haurien d'abonar el que m'han carregat de més a més. després investigar que ha passat, i fer pagar a qui correspongui.

si sóc pressumptament culpable, aleshores m'han de mantenir el càrrec. després investigar que ha passat i només quan es demostri que hi ha hagut un error o una negligència per part de la botiga tornar-me els diners.

com que:

el banc i jo ja fa molts anys que ens coneixem

hem tingut experiències molt íntimes, com ara una hipoteca

mai els he deixat de pagar res

sempre m'han cobrat les comissions que han volgut

...

diria que em coneixen prou bé com per a poder pensar que no els estic enganyant.

resposta del banc: prenc nota de la incidència. ara demanarem tots els rebuts i quan ho tinguem tot veurem quantes signatures teves ens envien. si només ens n'envien una segurament voldrà dir que tu tens la raó. sinó, ja ho veurem.

o sigui, que tot i la nostra llarga i íntima relació, em consideren pressumptament culpable!



18 comentaris:

Striper ha dit...

Per el banc sempre som presumtes culpables , per que lo de inocents s'ho atribuexen ells.

Joana ha dit...

A mi em va pasar algo similar.... vaig cobrar, cert, però després de presentar justificants, i fer més camins que la "pepa".
Això sí, un mes després...
Pren calma...

Jordi ha dit...

Quan hi ha diners pels mig (i més en temps de crisi i tractant-se dels lladres més grans que hi ha, els bancs) sempre serem presumptament culpables!

Clidice ha dit...

Ui els bancs! sempre n'ets de culpable per a ells, fins i tot si tens calers! :(

PS ha dit...

Com a mínim es podria guardar el "ja ho veurem" la persona de darrera el taulell o del telèfon.No tenen la delicades ni d´ésser educats.

Diuen...piensa el ladrón que todos són de su condición...més o menys.
I ja està tot dit.

Anònim ha dit...

... i dóna gràcies que ha estat una equivocació de per aquí, per què si aquests cobraments venen de Hong Kong, ja els pots buscar!!!

Joana ha dit...

Que cabrons! Ui perdó, que això no s'hauria de dir. Doncs, jo no miro els extractes i menys ara que ja no me l'envien per correu i he de mirar-ho jo per la línia oberta. A mi, un cop al mes d'agost, el compte on es carreguen els rebuts es va quedar sense diners, doncs no et pots arribar a imaginar la que van arribar a fer per quatre duros, que tant que miren i no veuen que tens diners en els altres comptes de la mateixa entitat i que al mes d'agost si no contestes el telèfon no vol dir que hagis fugit a les illes Caiman!
Sempre m'ha fet una mica de cosa, quan veus la dependenta passant la targeta per la maquineta.

MARTELL DE REUS ha dit...

No vas pagar pas unes entrades al Port Aventura amb la Visa? Per què d'aquella colla es pot esperar tot...

kika ha dit...

Striper, que mal repartit està el món!

Joana, t'ho fan suar com si la culpa fos teva... és que són...

Jordi, si que són els lladres més grans... potser perquè els demostrem massa que els necessitem.

Clidice, perquè els deixem que tinguin la paella pel mànec!

Pais secret, de fet el que a mi em fa més ràbia és el tracte... em posa de molt mal humor!

Ramon, no! ha estat una equivocació de per allà! però és igual... vist el que he vist, en qualsevol cas tardarien molt!

Joana, són com són. i això és el que fa ràbia. i suposo que la culpa és que deixem que siguin així. si donem tant poder als diners, llavors ells tenen tot aquest poder sobre nosaltres!

Martell, hagués pogut ser, i tant! però ara ja un temps que no vaig a portaventura... no sé si deuen haver notat la meva absència :-D

Carmen ha dit...

Aquest estiu, gràcies a una tarjeta de crèdit, em van treure 1200 euros. Els del banc, la veritat, una miqueta patosos, pero com que vaig presentar la reclamació, en cosa d'una setmana ja tenia part de les "despeses" retornades. En 20 dies estava tot tornat. aixó si, encara no m'han contestat els del banc a la reclamació.

Núria Talavera ha dit...

boníssim!

Agnès Setrill. ha dit...

De què van?
T'enrecordes quan abans et feien la pilota? Et regalaven detallets per nadal, St.Jordi...

Carquinyol ha dit...

... però si arribes a anar amb algun negoci entre mans (encara que hagués estat poc clar) que els assegurés un bon guany ja hauries vist com, automàticament, haguessis estat innocent a l'instant.

Et diria allò típic de "canvia de banc"... però, realment, tots són iguals...

kika ha dit...

Carmen, suposo que no cal esperar cap disculpa de part seva... és inútil.

Núria, :-)

Agnès, és cert, què els devia passar llavors?... encara no haviem arribat a l'era de l'abundància de beneficis pels bancs...

Carquinyol, de fet sovint quan hi vaig penso: què hi faig jo aquí? perquè no vaig a un altre llocon em tractin millor? però seria només el primer dia que em tractarien millor: quan ja tinguessin la meva nòmina em posarien a la cua ... com a tothom...

asimetrich ha dit...

Potser és que per a ells no ets ni culpable ni innocent. És molt més trist: No ets. No ets una persona, ets un número que els dona beneficis.

kika ha dit...

asimetric, bona aquesta! és ben be així!

Ferran Porta ha dit...

El tema bancs posa de molta mala llet; l'Asimetrich ho ha dir dit molt bé; una altra manera d'expressar-ho seria que, per a ells, nosaltres no som: tenim! :-(

kika ha dit...

Ferran, és molt trist, però no podem viure sense ells, no? encara és més trist!

que guapo que t'has posat per tornar! :-)