dimarts, d’octubre 01, 2024

stardate: el cercle de dones de la senyora tan

 



Ets una nena, o sigui que encara estàs en els dies de llet.

Els dies d'arròs i sal són els anys més importants en vida d'una dona. Serà quan estaré ocupada amb els deures d'esposa i mare.

Algun dia arribaràs al moment de seure en silenci.

També estem governades per les Set Emocions de joia, ira, tristesa, pena, preocupació, por i esglai. O les Cinc Fatigues, de les quals tres s'acarnissen especialment en les dones: fatiga per la pena d'haver perdut un fill o un espòs; fatiga per la preocupació per les economies, un espòs incontrolable o un fill malalt, i la fatiga per fer ascendir la família a una posició més elevada. Si les dones tenen tendència a les Cinc Fatigues, els homes la tenen a ser víctimes dels Quatre Vicis de beguda, luxúria, desig de riquesa i ira.

Si vols que et sentin has de parlar.

Quan ets una nena, obeeixes el pare; quan ets esposa, obeeixes elmrit; quan ets vídua, obeeixes el fill.

És impossible canviar el destí que el temps ha assignat, perquè fins i tot el millor banquet s'ha d'acabar i els convidats han de partir.

Han passat dinou anys des de la invasió de la verola i he entrat oficialment en el temps de seure en silenci. Aquest és el període en què la vida d'una dona, per definició, espera que la mort l'alliberi de les batalles de la vida, però no ho diria ningú veient-me.