dilluns, de setembre 29, 2014

stardate: dalt del dragon khan


recordo que un cop vaig fixar-me en el temps que tardava el dragon khan per pujar fins dalt de tot i també el que tardava després per fer tot el tomb des de la primera baixada fins al final. la pujada no semblava que fos gaire llarga però anava molt a poc a poc i semblava eterna. la baixada en canvi semblava que no durava res: entre l’esglai de la primera baixada, que més aviat semblava una caiguda, la velocitat que agafava i tot els tombs que feia, a l’arribar tenia la sensació de que tot plegat havia durat super poc. en realitat em sembla recordar que les duracions de pujada i baixada eren molt similars. o sigui que les diferents sensacions de les durades eren una cosa relativament relativa.

hi he pensat perquè avui tinc la impressió de ser dalt de tot del draghon khan. venim d’una llarga pujada. de moment no passa res. estem a l’expectativa i en molt poques hores començarà un muntanya russa que durarà els prop de quaranta dies que falten fins al 9n.


mentrestant, des de dalt de tot del dragon khan, aprofito per assaborir un cop més uns regals molt especials. està clar que qui els ha trobat, em coneix molt bé i ha pensat en mi. què més es pot demanar?









dissabte, de setembre 27, 2014

stardate: emocions multiplicades



estic d’acord en que estan passant coses molt emocionants.
les emocions se’m multipliquen perquè encara tinc al cap el moment en que vaig veure per primer cop el pastís de la uss entreprise ... 1714/2014 D.

fantàstica!





dijous, de setembre 25, 2014

stardate: una idea

avui m'he convençut que si els dimecres de totes les setmanes fossin festa laboral, i amb totes les botigues i serveis oberts, la vida seria mooolt millor.

entre altres coses avui m'he permés fer un experiment, que m'ha quedat boníssim!


diumenge, de setembre 21, 2014

stardate: regal diferit en el temps



he deixat uns llibres a la teva llibreria. em semblen bones propostes pel vostre club de lectura. són a la part de baix, damunt els llibres de l’star trek.




i jo ni me n’havia adonat!

divendres, de setembre 19, 2014

stardate: tatxan tatxan

avui aprovaran la llei de consultes al parlament.i després? què passarà? hi ha tant interrogants... que no me n'he pogut estar de fer un apunt, encara que estigui només ple d'interrogants.

això fa que torni a ser emocionant seguir les notícies: per la ràdio des de bon matí, al diari durant el dia sempre que es pugui, pel facebook de tant en tant, al twitter no hi ha manera que m'hi acostumi.

en qualsevol cas, a les 4 hi ha una concentració al parlament, convocada per l'anc, imagino que per assistir a la votació de la llei sobre consultes.

just després començarà la muntanya russa:

l'artur mas haurà de decidir quan convoca la consulta. si de seguida que aproven la llei, per no donar temps al rajoy a denunciar la llei davant del tc, o s'espera a veure què passa.

el rajoy haurà de decidir si porta la llei al tc. bé, això és un dir, perquè sembla que decidit ja ho està. la qüestió ara és quan decideix portar-ho a terme. si de seguida després de que s'aprovi la llei per tal d'evitar que el mas convoqui la consulta, o s'espera a que la consulta estigui convocada i llavors posa la denuncia al tc.

de fet el que ha de decidir el rajoy és si la denuncia la fa només sobre la llei de consultes (dret a decidir), només sobre la convocatòria de la consulta (dret a l'autodeterminació) o sobre totes dues coses (el dret a decidir i el dret a l'autodeterminació).

la llàstima és que si decideix interposar un recurs contra la llei de consultes abans que l'artur mas hagi decidit convocar la del 9n ens quedarem sense l'evidència de que el rajoy està contra el dret a l'autodeterminació.

ooohhh!!!

dimecres, de setembre 17, 2014

dilluns, de setembre 15, 2014

stardate: recomencem



el dia u del sis d’aquest any, una altra, em va regalar aquesta cita:

Que bonic és pensar que no ens cal esperar, que podem començar ara mateix a canviar lentament el món.
Anne Frank


potser avui que per a molts comença un nou curs i que per a mi recomença la vida normal és un bon dia per recordar-la i començar a posar-la en pràctica, sempre tenint present que




dissabte, de setembre 13, 2014

stardate: l'endemà de la v

no parava de xerrar. amb uns i amb altres. explicant coses que venien al cas i altres que no tenien res a veure. confesso que vaig estar en una línia groga tot i que portava la samarreta vermella. no me'n vaig adonar. és a dir, era conscient de que estava en una línia groga, perquè tothom al meu voltant era groc. això em va fer pensar que tot era correcte. no m'havia adonat del color de la meva pròpia samarreta. estava massa distreta. no passava res més.

també he de confessar que en un moment donat vaig sentir uns crits de in-inde-independència i al no veure cap helicòpter ni avió a sobre nostre em va estranyar. llavors algú em va dir: ara és l'hora. ja eren les 17.14 i jo clarament no controlava.

la quantitat de gent que va anar arribant entre quarts de quatre i les cinc va ser al·lucinant. de fet veient la gent que hi havia a les quatre, ja vaig pensar que seria un èxit absolut. però el millor va ser quan vaig deixar la fila per anar a comprar una ampolla d'aigua. entro al bar i veig unes imatges a la tele increibles. el que estàvem fent no era un acumulació de vermells i grocs més o menys rectes ... era una senyera perfectament definida. i quan arribava a la plaça donava el tomb sense perdre l'alineació. brutal!

un cop m'he recuperat de la diada, no em canso de veure les imatges. les de més a prop borroses. les de més lluny ben definides. i les de dalt de tot amb una clara v. espero trobar-ne més aviat per la web.


dijous, de setembre 11, 2014

diumenge, de setembre 07, 2014

stardate: l'endemà





ja està estrenada. la peli que va batre tots els records del micromecenatge. ara ja acaba i a punt per fer campanya pel sí sí. no té més. és pura campanya. molt clara i instructiva. molt entenedora i també distreta. els ja convençuts no la necessiten però no es fa pesada (això ho dic per experiència pròpia com a convençuda). pels indecisos pot ser de gran ajuda. me n'alegro molt d'haver col·laborat a fer-la possible, gràcies isona i felicitats!


divendres, de setembre 05, 2014

stardate: la por


"Mai deixis que t'assetgin en silenci. Mai et permetis que et converteixin en víctima. No acceptis que ningú defineixi la teva vida; defineix-la tu."
Harvey Fiersten

aquesta cita l'ha fet servir la Zelda Williams, la filla de l'actor Robin Williams que es va suïcidar el passat 11 d'agost. arrel de la mort del seu pare aquesta noia es va sentir assetjada a les xarxes socials i va decidir desaparèixer. ara ha tornat al twitter amb aquesta cita.

a mi em sembla que aquí ens arriba just a temps.

fa uns dies unes families que es volien apuntar a la V em van dir que  volien triar el lloc amb molta cura perquè pensaven anar-hi amb els nens, i segons ells: tal com estan ara les coses no volen anar on hi hagi possibilitat de conflicte. hi ha molta gent que ens vol mal, i volem triar un lloc de la V que sigui tranquilet. pels nens, és clar.

jo que tinc molt poca paciència amb el tracte humà li vaig dir que trobava totalment irraonables aquestes pors. que la història de les manis del 11s ens demostra que són tranquil·les i festives. que hi ha tot tipus de gent gaudint. que mai no hi hagut cap incident violent. que tothom hi va sempre amb nens petits i grans. que no hi ha cap raó per pensar que pugui passar res de res. 

però no la vaig poder convèncer. va seguir amb les seves pors, buscant un tram tranquil i una línia dins el tram que fos pacífica. no sé que va trobar que la convencés. però és igual.

...

avui un amic em diu saps que quan t'apuntes a la V rebs un correu electrònic que et demana que confirmis la teva participació i si no ho fas en 24 hores la teva inscripció queda anul·lada? doncs, sort que jo no vaig clickar a temps. perquè avui a les notícies han dit que han hackejat la web de la V i que n'han robat la informació de tots els inscrits.

bé, això no és cert. i no ho és precisament perquè la informació sobre les persones que s'han inscrit a la V no la vol ningú. només per aquesta raó. si algú la volgués ja la tindria. i també tindrien la de l'any passat i molts altres llistats de gent que ha donat en algun moment suport puntual la moviment independentista. 

i també qui volgués podria aconseguir tots els correus electrònics que jo he enviat durant la meva vida. només cal tenir diners per contractar a un hacker. de totes maneres estic segura que ningú s'ha molestat a buscar-los perquè no interessen a ningú.

ara bé, hi ha alguna gent que té molt interès en les dades sobre les personalitats polítiques que donen suport a l'anc. i això és el que avui ha sortit a les notícies. algú ha aconseguit dades sobre socis formals de l'anc, i sobre si estan o no al corrent de pagament. de tota la informació que han robat l'únic que els interessa es poder dir que hi ha moltes personalitats públiques d'erc al corrent de pagament i quasi bé cap de ciu. això és tota la notícia que han aconseguit del robatori. perquè la resta no interessa a ningú. 

ara bé, quin efecte pot tenir això? jo tinc la impressió que els torna a sortir el tir per la culata a aquests de madrit. perquè la sospita que l'independentisme de ciu és sobretot d'aparença ja fa massa temps que la tinc. que el mas es va fer independentista només per aconseguir vots, ja fa massa temps que ens ho demostra. per tant, aquesta notícia tampoc sorprèn.

...


però la por està massa escampada. hi ha massa gent interessada en que s'escampi. per això em sembla que estaria molt bé començar a fer servir la cita del començament si encara no he hem fet. i escampar-la per contrarestar els efectes dels que intenten i intentaran que tinguem por.


dimecres, de setembre 03, 2014

stardate: celebrant mig segle



al mateix temps que ho fan









i un bon dia per recordar que

"That is the exploration that awaits you; not mapping stars and studying nebulae, but charting the unknown possibilities of existence."

Q to Picard
All good things ...
ST TNG

dilluns, de setembre 01, 2014

stardate: per tenir-ho en compte




"You know, there are some words I've known since I was a schoolboy: 'With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied--chains us all irrevocably.' Those words were uttered by Judge Aaron Satie, as wisdom...and warning. The first time any man's freedom is trodden on, we're all damaged. I fear that today--"

...

"We think we've come so far. Torture of heretics, burning of witches, it's all ancient history. And then, before you can blink an eye, suddenly it threatens to start all over again."

...

"Mr. Worf, villains who twirl their mustaches are easy to spot. Those who clothe themselves in good deeds are well camouflaged."


"Maybe. But she or someone like her will always be with us, waiting for the right climate in which to flourish--spreading fear in the name of righteousness. Vigilance, Mr. Worf. That is the price we have to continually pay."


The Drumhead
Stardate 44769.2.

ST TNG