divendres, de novembre 29, 2013

stardate: l'atenció



"la meditació [serveix] per a tenir una ment sana"

"una petita migidada reinicia el cervell"


"el teu enfocament determina la teva realitat ... això deia Yoda a La Guerra de les Galàxies i qualsevol científic cognitiu estaria d'acord amb ell"

"l'atenció és com un múscul mental que s'enforteix a mesura que s'exercita"

"en comptes de pensar que el seu cap és un idiota pensarà: vaja, ja torno a estar enfadada. i la diferència és gran
...
permet tenir major llibertat interior, et pots recuperar molt més ràpidament d'aquest enuig"






dilluns, de novembre 11, 2013

stardate: avui ...




100 CURIOSITATS DE LA MEDICINA
De la farmaciola dels neandertals a la teràpia gènica




Epidèmies d’origen desconegut, antimatèria per mirar l’interior del cos, sang de color verd, malalties virtuals, un gen que ens fa estúpids, els remeis que feien servir els neandertals, els problemes de la medicina a l’espai, el trasplantament més fastigós imaginable, sagnies medievals i teràpies gèniques. La medicina és molt més que la lluita contra el càncer i l’alzheimer. Des de la més remota antiguitat els humans hem lluitat contra les malalties, en una història plena d’anècdotes que van des del més absurda fins a les més brillants.


Daniel Closa i Autet (Barcelona, 1961) és doctor en Biologia i investigador del CSIC. Actualment dirigeix un grup de recerca a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona. El 1994 va guanyar el Premi de Novel·la Científica amb la novel·la Tots som parents. També és autor d’obres de ficció, com Setembre de passió i El secret de l’almogàver, i de divulgació científica, com Blocs de ciència, 100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt, 100 mites de la ciència i 100 invents que han canviat el món. És col·laborador de diferents programes de ràdio i televisió i autor del blog Centpeus de divulgació científica.




AVUI A LES 8 DEL VESPRE

PRESENTACIÓ A CÀRREC DEL SEU AUTOR A 


L'ATENEU MULEI  DE MOLINS DE REI

CARRER PONENT 15,








dijous, de novembre 07, 2013

stardate: avui ... pessimisme

tinc dies de clar optimisme. quan sembla que les coses avancen pel bon camí. que els esforços van donant el seu fruit. que està clar el que la gent vol. que els polítics no tenen més remei que portar a terme les demandes de la gent. que de fet ja ho estan fent. que si van a poc a poc es perquè ho estan fent bé. no és fàcil però ens en sortirem.

però avui no. avui és un dia d'aquells de clar pessimisme.